Oslo Børs korrigerer ned tirsdag etter gårsdagens markerte oppgang.

Oljeprisen brent for utsatt levering er ned gjennom døgnet, men likevel høyere enn ved børsåpning mandag på 50,20 dollar fatet.

Oljeproduksjonskip-selskapet BW Offshore stiger massivt etter å ha fått grønt lys for selskapets kriseplan.

BW Offshore varslet i mai at selskapet jobbet med å sikre en langsiktig finansiell plattform.

"Selskapet har nå mottatt de nødvendige tilsagnene fra sine lånegivende banker for å implementere planen", heter det i en melding tirsdag.

Støtten fra bankene kommer med sedvanlige forbehold, som nødvendig dokumentasjon, juridiske vurderinger og fravær av eventuelle mislighold under eksisterende lånefasiliteter.

Eierne av BWOs utestående obligasjoner har i et obligasjonseiermøte 9. juni allerede godkjent de nødvendige justeringene av låneavtalene.

Bortsett fra de nødvendige justeringene av bank- og obligasjonavtalene, gjenstår kun en tegningsrettsemisjon på 100 millioner dollar før planen kan iverksettes, fremgår det.

"Tegningsrettemisjonen har blitt fulltegnet av eksisternde aksjonærer og et banksyndikat, og selskapet venter at tegningsrettemisjonen vil være fullført i juli 2016", heter det.

BW Offshore stiger rundt 31 prosent til 0,89 kroner per aksje.

Aker- og Kjell Inge Røkke-dominerte Ocean Yield stiger også markert tirsdag.

I en børsmelding opplyser skips- og fartøyinvesteringsselskapet å ha kjøpt 49,5 prosent i seks containerskips-nybygg fra Quantum Pacific Shipping for 162 millioner dollar.

Skipene, med kapasitet på 19.500 TEU, er under bygging ved Samsung Heavy Industries, og er planlagt levert mellom juni 2016 og februar 2017.

Etter dette har Ocean Yield en kontraktsreserve på rundt 3,3 milliarder dollar.

Ocean Yield er opp 5,1 prosent til 56,75 kroner.

Fed-sjef Janet Yellen taler foran en komité i Kongressen fra klokken 16.00 tirsdag. Nordea Markets venter at hun vil indikere at en renteøkning fortsatt er sannsynlig i nær fremtid.

«Viser arbeidsmarkedstallene for juni (som kommer 8. juli) en positiv utvikling og Storbritannia stemmer for å bli i EU, vil en snarlig renteøkning fra Fed raskt komme på agendaen igjen. Vi tror fortsatt neste økning skjer i september», heter det i meglerhusets morgenrapport.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,33 prosent til 601,76 poeng.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Finansinspektionen: Nordeas kapitalbehov er vesentlig lavere enn SVD opplyser

Tele2 kjøper TDC Sweden

Lokalbanker vurderer fusjon

Se DNtv:

Alpinguttas styrkeøvelser: Push-ups med strikk og vekt
Aleksander Aamodt Kilde viser deg øvelsene
00:51
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.