Oslo Børs åpner svakt ned mandag.

Det flytende oljeproduksjonsselskapet BW Offshore raser etter å ha lagt frem en ny finansieringsplan og resultater.

Selskapet har vært i samtaler med sine banker om en plan som vil bra med 500 millioner dollar i økt likviditet, og som krever at det utstedes 100 millioner dollar i ny egenkapital via en garantert tegningsrettsemisjon, ifølge kvartalsrapporten.

Relatert til obligasjonslånene forelås det blant annet å forlenge forfallet for samtlige obligasjoner med 2,3 år i gjennomsnitt, at lånebetingelsen knyttet til egenkapitalgrad reduseres til 20 prosent fra 25 prosent, og at det er en klausul på at det ikke skal utbetales utbytte, melder TDN Finans. Forslaget støttes av en representativ gruppe, ifølge selskapet.

For banklånene foreslås det blant annet at amortiseringen reduseres med 50 prosent de neste fem halvårlige innbetalingene, og forfallet forlenges med to år. Selskapet har mottatt en "soft" godkjenning fra de viktigste bankene, fremgår det.

En ekstraordinær generalforsamling avholdes omkring 15. juni, og den nye finansieringsplanen vil kunne være på plass i juli.

BW Offshore fikk et driftsresultat før skatt, av- og nedskrivninger (ebitda) på 97 millioner dollar i første kvartal 2016, mot 93 millioner dollar i tilsvarende periode året før, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport mandag. Resultat før skatt var på 7 millioner dollar (15).

BW Offshore er ned 21,1 prosent til 1,12 kroner på Oslo Børs.

Undervannsrørlegger Subsea 7 opplyser mandag at kontrakten de kunngjorde fredag er tildelt av Beatrice Offshore Windfarm Limited, og dreier seg om arbeid i forbindelse med vindfarmen Beatrice, offshore Skottland.

Prosjektet har en verdi på over én milliard dollar, mot tidligere opplyste over 750 millioner dollar.

Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie tror Subsea 7-aksjen tror kontrakten vil innvirke positivt på aksjen mandag.

- De annonserer at kontrakten er større enn ventet, så det må være positivt uansett. Kontrakten kommer dessuten relativt tidlig, allerede i 2017 og 2018, noe som antageligvis er bunnen i oljemarkedet, sier han til TDN Finans.

Han tror også lønnsomheten muligens kan være noe høyere enn normalt.

- Dette er et stort og komplekst prosjekt med kort ledetid. Det er ikke så mange andre som kan gjøre tunge løft i Nordsjøen, så konkurransen har nok vært noe begrenset, sier Lunde.

Analytiker Christoffer Møllerløkken i Sparebank 1 Markets mener også nyheten er positiv.

- Vi hadde ikke ventet at kontakten var for en vindfarm, og det er alltid positivt med nye kontrakter. Samtidig vil vi ikke gjøre noen endringer på estimatene våre som følge av dette, sier han til TDN Finans.

De viktigste hendelsene på makrofronten i dag er PMI-tall fra ØMU og store land i eurosonen. BW Offshore og EAM Solar legger frem kvartalstall.

Nordsjøoljeprisen brent 1. posisjon handles for 48,19 dollar fatet, mot 48,14 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,3 prosent til 603,31 poeng.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljegigant sparker tusenvis av ansatte

BW Offshore holder lønnsomheten oppe

Asia i dag: Japan gjør klar ny ammunisjon

 

Se DNtv:

Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Dette er alt som er igjen etter angrepet mot Taliban-lederen
Afghanske myndigheter bekreftet søndag at Taliban-leder mulla Akhtar Mansour er død. Angrepet vil trolig gjøre det vanskelig å få i gang fredssamtaler med opprørsbevegelsen. USAs utenriksminister John Kerry, forsvarer angrepet.
00:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.