Børsene i USA åpnet opp torsdag drevet av kommentarer fra sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken (ESB), som lovet å bruke alle midlene han har til disposisjon for å støtte gjeninnhentingen i Europa.

Draghi sa torsdag at ESB ville fortsette den pengepolitiske stimulien, mens sentralbanken samtidig nedjusterte utsiktene for inflasjon og BNP-vekst. Draghi øket samtidig grensen for obligasjonskjøp under programmet for kvantitative lettelser fra 25 til 33 prosent.

De kinesiske aksjemarkedene, som har forårsaket mye av den globale turbulensen de siste månedene, er dessuten stengt ut uken.

- Nå som Kina er ute i noen dager, vil det tillate ting til å roe seg litt ned og for folk til å revurdere de fundamentale forholdene i markedet. Mange er fristet tilbake til markedet ettersom noen av prisene er så lave at de er i ferd med å bli attraktive, sier strateg Frances Hudson i Standard Life Investments til Bloomberg News.

Men da børsen stengte for dagen, var indeksene blandet - og hadde ikke beveget seg stort sammenlignet med igår.

Venter spent på jobbtall

Det store temaet i dag var arbeidsmarkedstallene i morgen.

- Det er det siste store tallet før Fed-møtet, og har betydning fordi august-tallene ofte er vaklende, sier markedsstrateg Phil Orlando i Federated Investors til Bloomberg News.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 282.000 per 29. august, mot reviderte 270.000 uken før (271.000) og ventet 275.000 personer.

Slik endte nøkkelindeksene i USA torsdag:

  • Dow Jones - opp 0,12 prosent til 16.371 poeng
  • Nasdaq Composite - ned 0,36 prosent til 4.733 poeng
  • S&P 500 - opp 0,11 prosent til 1.951 poeng

Les også: Draghi rører ikke renten

- «Er ikke der ennå» for å snakke om en QE-utvidelse  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.