Hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,7 prosent nå på formiddagen. Det er et bredt kursfall over det meste av Europa etter at Tyskland rapporterte svake tall for industriordre.

Blant børstaperne er DNB-aksjen som har falt vesentlig mer enn markedet siden slutten av juli. DNB er ned 14 prosent, mens Oslo Børs er ned vel åtte prosent.

DNB-analytiker Bengt Kirkøen i Swedbank peker på at DNB-aksjen fortsatt har gjort det bedre enn markedet målt så langt i år.

«DNB har gitt enn avkastning på cirka ni prosent i år, mens OSEBX er opp rundt to prosent. Fallet fra midten av juli på 14 prosent er noe større, men ikke dramatisk mer enn i svenske banker, som er ned fem til 12 prosent. Forklaringen kan være profit-taking etter en meget sterk utvikling i første halvår.

I tillegg så ville en tro at den svekkelsen vi ser i flere norske makro-indikatorer den siste tiden har påvirket kursen. Totalt sett har nok fokus skiftet fra stigende forventninger til økende utbytter i DNB til et fokus på svekkede og usikre utsikter for norsk økonomi,» sier Kirkøen.

En vedvarende lav oljepris betyr også trøbbel for DNB.

«Skulle oljeprisen bli liggende på lavt 40-tall eller enda lavere i en lengre periode vil nok en del av kundene deres i denne sektoren få store utfordringer, og det vil gi økte utlånstap. Det kan nok bli spennende innen offshorsektoren når det kommer obligasjonslån til forfall inn i 2016,» sier Kirkøen.

Så langt er det ikke mulig å se tegn til økte utlånstap i DNB. Bankens ledelse guider på et fortsatt lavt tap i 2015 på under tre milliarder kroner.

«Vi venter økte utlånstap i 2016 og 2017 siden det vil bli et behov for restrukturering av flere selskaper innen offshore og oljeservice. Utsiktene for dette segmentet er svakt og kontraktsdekningen for 2016 og 2017 er langt lavere enn nåværende nivåer,» skrev Kirkøen i sin siste analyse på DNB i juli.

Han anbefaler kjøp av aksjen med kursmål 150 kroner, nesten 30 prosent opp fra dagens kursnivå.

Se også:

En politisk miljøhund
Søppelhunden Ridder gjør noe så uvanlig som å plukke søppel i Oslo sentrum. Den 5 år gamle Chesapeake Bay retrieveren er også trent opp til å kaste søppelet i nærmeste søppelkasse. Favortittsøppelet er sigarettpakker, snusbokser og tomme pappkrus.
01:19
Publisert:
 

 

 

Les også: Frykter rekordhøy rederigjeld dnPlus

 

– Det kommer nok som et sjokk på mange  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.