DNO-aksjen falt mest blant aksjene med høy omsetning på Oslo Børs torsdag etter at Deutsche Bank har startet dekning av aksjen med en salgsanbefaling og kursmål på 7,2 kroner.

Analytiker Anders Holte i Danske Bank Markets har ikke sett nyheter fra det kurdiske området i Nord-Irak eller andre forhold rundt DNO torsdag enn Deutsche Banks analyse som kan forklare nedgangen.

- Aksjen falt ganske kraftig da Goldman Sachs kom med en salgsanbefaling tidligere i år. DNO-aksjen er sensitiv for nedgraderinger ettersom det er mye risiko i aksjen. Når store og anerkjente banker som Deutsche Bank og Goldman Sachs kommer med salgs- eller holdeanbefalinger har dette som regel stor effekt på aksjekursen, sier Holte.

Svak måned

Analytikeren legger til at det har vært en svak måned for oljesektoren i september i forbindelse med rapportene fra Det internasjonal energibyrået (IEA), Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) og Opec.

Alle tre rapportene var negative og gjorde justeringer som ikke var fordelaktig for oljeprisutviklingen, mener Danske Bank Markets-analytikeren.

- Man kan si mye rart om oljemarkedet og at det er vanskelig å treffe, men når de tre hovedbyråene er såpass samstemte er det naturlig at det har en effekt på oljemarkedet, sier Holte til TDN Finans.

DNO-aksjen sluttet ned 5,0 prosent til 7,65 kroner, omsatt for 93 millioner kroner.

Norwegian Finans Holding-aksjen falt

Ellers sluttet Norwegian Finans Holding-aksjen ned 3,8 prosent, tynget av at Arne Blystad-selskapet Spencer Trading solgte to millioner Norwegian Finans Holding-aksjer.

Etter salget kontrollerer selskaper kontrollert av Arne Blystad 7.237.195 aksjer i Norwegian Finans Holding, som utgjør 4,02 prosent av selskapets aksjekapital, ifølge en flaggemelding torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,96 prosent til 596,82 poeng, omsatt for 2.772 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

 

Anbefalt av DNtv:

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

 

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.