DNO og flere oppdrettsaksjer ledet an på en positiv Oslo Børs onsdag. Oljeprisen var volatil med signaler fra Opec-medlemmer på oljekonferansen i Algerie.

Oljeprisen var volatil på ettermiddagen og  nordsjøolje med levering om en måned ble handlet rundt 46,6 dollar pr fat ved stengetid på børsen, opp 1,5 prosent fra sluttnotering dagen før.

Oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities tror at oppgangen kan skyldes at Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh sa at Iran gjør alt de kan for komme frem til en avtale om tilbudsstyring med andre Opec-land, og at Saudi-Arabia er villige til å strekke seg lenger for en avtale med Iran.

- Saudi-Arabia aksepterer nå at Iran kan få en økning fra august nivået, og da er det kun selve tallet de må bli enige om. De er kommet langt ved at de forhandler om et produksjonstall for Iran, sier Omdal til TDN Finans.

Duket for Opec-møte

I dag er det duket for det uoffisielle Opec-møtet på International Energy Forum i Algerie, hvor spørsmålet er om Opec-landene kan komme nærmere en enighet om en potensiell oljeproduksjonsbegrensning.

- Jeg tror utfallet fra møtet blir at Saudi-Arabia, Kuwait og Abu Dhabi går tilbake til januar-nivåer og at det blir enighet om oljeproduksjon på mellom 3,8 og 4,0 millioner fat per dag fra Iran.

Oljeanalytikeren legger til at Saudi-Arabia er villig til å strekke seg lenger fordi de har en svakere forhandlingsposisjon og vil gi etter fordi de trenger en avtale mer enn Iran.

Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh sier at Iran ennå ikke har mottatt noen forslag, men venter at det vil bli tatt «store steg» på møtet i dag.

DNO-aksjen steg 4,9 prosent onsdag.

Marine Harvest endte opp 1,8 prosent til 138,6 kroner.

Danske Bank Markets oppgraderer hele laksoppdrettssektoren til kjøp som følge av en svak aksjekursutvikling og høyere lakseprisestimat.

Laveste nivå på 24 år

Tidligere denne uken var Deutsche Bank-aksjen på det laveste nivået på 24 år.

Banken har fått indikasjon om en bot fra det amerikanske justisdepartementet på 14 milliarder dollar knyttet til håndteringen av gjeldsinstrumenter i tiden før finanskrisen, og denne uken ble det spekulert i om banken må hente inn ytterligere kapital.

Det tyske finansdepartementet avviser onsdag at de arbeider med en bankredningsplan og sier at det «ikke noen grunn for en slik spekulasjon», ifølge Bloomberg News.

Tirsdag kveld avviste konsernsjef John Cryan i Deutsche Bank at de har planer om kapitalutvidelse. Onsdag morgen ble det kjent at banken selger Abbey Life Assurance Company til Phoenix Life Holdings. Phoenix kjøper virksomheten for 1,1 milliarder euro.

Deutsche Bank aksjen, som har falt om lag 65 prosent det siste året, steg 2,8 prosent onsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,77 prosent til 609,43 poeng, omsatt for 2.227 millioner kroner.

 

Les også:– Jeg pusher angst inn i folka mine

Denne kjeden vokser lynraskt på dansk design

Disse kjemper om Stordalens gründermillion

DN-podcast: Finansredaksjonen  

Se DNtv:

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.