Det amerikanske aksjemarkedet hentet seg inn til en heller flat avslutning tirsdag. Dermed tar markedet en pause fra den seneste tids rekordjag.

- Det bør ikke komme som en overraskelse på noen at vi ser noe svakhet etter en sterk gjenopphenting. Dette er en midlertid lettelse fra et marked som har sett nye rekorder. Det betyr på ingen måte at vi kommer til å få en korreksjon og vedvarende svake markeder, men et fall på fem prosent på hvilket som helst tidspunkt bør ikke overraske noen, sier forvalter Chad Morganlander i Stifel Nicolaus & Co til Bloomberg.

Den brede S&P500-indeksen hadde inntil tirsdag satt nye rekorder fire handelsdager på rad, og sluttet opp elleve av de siste tretten. Flere selskaper satt også sluttrekorder tirsdag. Nå øker bekymringen for at det begynner å bli dyrt.

- De fleste verdsettelsesverktøy antyder at aksjer ikke er billig lenger, selv om de ikke akkurat er overpriset der de er nå. Folk leter etter grunner for virkelig å kjøpe, men vi er optimistisk til at aksjer kan fortsette å trekke oppover, sier investeringsdirektør David Carter i Lenox Wealth Advisors til Reuters.

Internettauksjonstjenesten Ebay var ned rundt 2,5 prosent på meldingen om at sjefen for selskapet PayPal-virksomhet, David Marcus, slutter for å begynne hos Facebook. Der vil han få ansvar for selskapets meldingstjenester. Facebook steg rundt 4,5 prosent.

Den amerikanske sentimentindeksen fra NFIB (National Federation of Independent Business) steg til 96,6 i mai fra 95,2 måneden før, melder TDN Finans.

Det var på forhånd ventet en indeks på 95,8 poeng.

Indeksen viser sentimentet blant små amerikanske bedrifter. De seneste 15 årene har småbedriftene stått for rundt 60 prosent av sysselsettingsveksten i USA.

Amerikanske engroslagre steg med 1,1 prosent i april sammenlignet med måneden før, ifølge TDN Finans. Lagrene var ventet å stige med 0,6 prosentpoeng.

Nøkkelindeksene på Wall Street ved børsslutt klokken 22.00:

Les også:
Fortsetter angrepene på Hillary Clinton
Seadrill ser klare tegn til bedring  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.