Frontline var blant aksjene som falt på en positiv Oslo Børs tirsdag. Det norske oljeselskapet steg.

Frontline opplyser i tirsdagens kvartalsrapport at rederiet bytter de to forsinkede suezmax-nybyggene ved Rongsheng-verftet til to lignende nybygg med lavere kontraktspris. Danske Bank Markets ser på det som positivt.

«Vi synes dette er lovende nyheter for Frontlines evne til å møte forpliktelsene i selskapets konvertible obligasjoner», heter det.

Meglerhuset presiserer at de fryktet kansellering av nybyggene, fulgt av en lengre voldgiftssak, som kunne redusert sjansen for at selskapet klarte å selge disse skipene for å møte obligasjonsforpliktelsene sine.

Fortsatt salg

Danske Bank Markets vurderer verdien av disse to skipene til 130 millioner dollar, basert på nylige referansepriser for suezmaxer.

«Dette ser derfor ut som en god avtale for Frontline, med tanke på å få tak i likvide midler», heter det.

Meglerhuset venter samtidig at kontantutstrømmen for Frontline vil fortsette i andre og tredje kvartal, og at selskapet må selge sine to suezmaxer eller sin eierandel i Frontline 2012 for å møte forpliktelsene i de konvertible obligasjonene, med mindre tankmarkedet overrasker betydelig på oppsiden.

«Vi ser fortsatt begrenset gjenværende verdi i Frontline og gjentar vår salgsanbefaling etter kvartalsrapporten», skriver Danske Bank Markets.

Aksjen endte ned over 10 prosent.

Gode nyheter for Røkke

For halvannen uke siden lovte en samlet opposisjon at alle plattformene på Utsira-høyden skal få kraft fra land. Men tolkningene av når dette skal skje, spriker.

Olje- og energiminister Tord Lien sendte tirsdag et svarbrev til Stortinget, hvor han skriver at endringer på dette tidspunktet vil skape kostbare forsinkelser på Johan Sverdrup. Derfor konkluderer Lien med at man heller bør vente med full elektrifisering til neste byggetrinn, altså 3-5 år etter oppstart på Johan Sverdrup.

Terje Lien Aasland (Ap) er svært fornøyd med at regjeringen nå går inn for fullskala elektrifisering av Utsira, selv om det kanskje ikke blir før om mange år.

16. mai kalte alle de seks opposisjonspartiene inn til en felles pressekonferanse. Et av kravene fra opposisjonen var at det må legges til rette for strøm fra land allerede i oppstartsfasen for Sverdrup-feltet, hvor produksjonen er tenkt å starte i 2019.

Det norske oljeselskap steg 2,9 prosent til 63,05 kroner, etter at nyheten om Utsira kom, og er omsatt for 38 millioner kroner.

Steg kraftig, men holdt ikke ut

Tidlig på dagen ble vinnerlisten toppet av oljeselskapet Rocksource. Selskapet meldte tidligere på dagen tirsdag at nye resultater fra boringer på Pil-feltet i Norskehavet fører til at ressursanslaget justeres til 90 - 150 millioner fat. Selskapet mener det dessuten er betydelig oppside i lisensen.

Rocksource steg 9,4 prosent i morges, men ender opp 1,1 prosent.

Riggselskapet Songa Offshore er blant selskapene helt i toppen av vinnerlisten. Aksjen stiger markert etter melding om at styremedlemmene Arnaud Bobillier og Jon Bjørnstad har kjøpt aksjer i selskapet. Styreformann Tom A Torkildsen i Songas største aksjonær Perestroika, har også kjøpt aksjer i selskapet.

Innsidekjøpene sender aksjen opp, og den ender på 5,37 prosent til 2,55 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,53 prosent til 603,98 poeng, omsatt for 3,3 milliarder kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.