Oslo Børs stiger markert onsdag, der oljeprisen holder seg stabil etter sterk oppgang den siste uken.

Åpner for samarbeid

Seismikkselskapene PGS og EMGS er markert opp etter at selskapene legger patentstriden mellom seg død.

EMGS har hatt to patentklager mot PGS, knyttet til Towed Streamer EM-teknologi og "Refracted Wave»-patentet.

Samtidig har PGS hat en klage knttet til et patent i USA, «Detection of Subsurface Resistivity Contrasts with Application to Location of Fluids».

Forliket gir PGS rett til å bruke EMGSs Towed Streamer-patent og EMGS får rett til å bruke PGS-patentet. Avtalen åpner også opp for felles EM- og seismikk-undersøkelser i fremtiden,  ifølge TDN Finans.

EMGS stiger 4,2 prosent til 0,25 kroner per aksje. PGS stiger nær tre prosent til 24,8 kroner per aksje.

Riggbyks

John Fredriksens riggkjempe Seadrill stiger til værs og er opp 19 prosent til 31,65 kroner per aksje.

Riggselskapet Songa Offshore stiger 10,3 prosent til 0,43 kroner per aksje.

Les mer: Frederik Mohns riggspill: - Det er stor usikkerhet

Vaker rundt årsbeste

Oljeprisen steg tirsdag ettermiddag etter at meldinger om saudiarabisk og russisk enighet i første omgang ga forventninger til en produksjonsavtale ved det kommende møtet i Doha, skriver DNB Markets.

Prisene har senere flatet ut det siste halve døgnet etter at statistikk fra American Petroleum Institute (API) viste ventet oppgang i oljelagrene i USA på 6,2 millioner fat foregående uke.

Nordsjøolje brent for levering i juni handles nær 44 dollar fatet.

Volatile Kina-tall

Handelstallene fra Kina viste en gjeninnhenting i mars etter en svak utvikling i starten av året,  men hvis man ser første kvartal under ett har det det vært en svak utvikling, skriver TDN Finans.

- Første kvartal under ett har det ikke vært noe spesielt sterkt. Hvis mars er starten på en ny trend kan det bli bedre enn ventet. Markedet tolket tallene positivt, men jeg mener det er grunn til å være forsiktig når man vet hvor volatile disse tallene er, sier sjeføkonom Knut Magnussen til TDN Finans.

Kinas eksport steg 18,7 prosent på årsbasis (-20,6), mot en ventet oppgang på 14,9 prosent, mens importen var ned 1,7 prosent (-8,0), mot en ventet nedgang på 4,8 prosent i yuan-termer. Målt i dollar steg eksporten 11,5 prosent, mot et fall på 25,4 prosent måneden før.

Makro

Det er ellers tettpakket i makrokalenderen onsdag, der man får ferske tall på industriproduksjonen i eurosonen klokken 11.00, etterfulgt av detaljhandelstall fra USA og Opecs måndelige oljemarkedsrapport senere på dagen.

I kveld offentliggjøres også Den amerikanske sentralbankens "Beige Book", som er en sammenfatning av rapporter fra tilstanden i de åtte ulike Fed-distriktene.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,4 prosent til 582,7 poeng.

Følg markedet på DN Investor

Les også:  Asia i dag: Overraskende comeback for Kina-handel

Etterforskere dukket opp hos Mossack Fonseca

Betydelig oljeprisoppgang etter frys-meldinger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert: