Oslo Børs steg moderat tirsdag, og trosset dermed svakere utvikling i oljeprisen og moderat fall på de store børsene i Europa.

Her hjemme fikk kvartalsoppdateringen fra Marine Harvest og resultatrapporten fra Gjensidige Forsikring mest oppmerksomhet.

Marine Harvest fikk et operasjonelt driftsresultat på rundt 1.200 millioner kroner i andre kvartal 2014, mot ventet 1.176 millioner kroner.

 

Marine Harvest endte så vidt i pluss etter å ha falt mot slutten av dagen på en blandet Oslo Børs.

Marine Harvest kom før børsåpning med sin kvartalsoppdatering, og tallene er på linje med forventningene. Analytikerne merker seg den relative forbedringen i den norske oppdrettsvirksomheten, ifølge en ringerunde bransjenettstedet Intrafish har gjort tirsdag.

- Alt i alt er tallene på linje med forventningene, sier analytiker Knut-Ivar Bakken i Danske Bank til Intrafish.

Ingen skuffelser

Lakseanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets oppsummerer rapporten som «alt i alt helt som ventet».

- Det er første gang på mange kvartaler at Marine Harvest-oppdateringen ikke inneholder noen skuffelser i forhold til forventninger.

Han omtaler marginene i Europa som litt sterkere enn ventet, mens Canada og Chile var «litt på den svake siden sammenlignet med forventningene».

- I forhold til andre oppdrettere har Marine Harvest levert relativt svake marginer i Norge, men nå ser det ut som at de har fått snudd dette, sier han.

Giskeødegård legger til at det nødvendigvis ikke er så gode marginer i andre kvartal, men heller at det var ekstraordinært svakt i første kvartal.

Intrafish-aksjen endte opp 0,1 prosent til 84,75 kroner, omsatt Intrafish-aksjer for 202 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,25 prosent til 617,71 poeng, omsatt for 3,2 milliarder kroner.

Følg utviklingen i finansmarkedene på DNs Børs- og markedssider(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.