Prisen på nordsjøoljen Brent ble mandag ettermiddag handlet til 36,61 dollar fatet, til sammenligning lå prisen på om lag 37,21 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs fredag. Mandag morgen ble Brent-oljeprisen handlet på sitt laveste nivå siden august 2004.

DNB Markets skriver i en oppdatering mandag at årsaken til oljeprisnedgangen den seneste tiden er bekymring for oljeoverskuddet i markedet.

På toppen av et svært høyt tilbud av olje, har det vært en mild vinter så langt, noe som har dempet etterspørselen etter olje, legger meglerhuset til.

Telenor var blant aksjene som falt mandag. Telenors thailandske datterselskap Dtac sluttet ned 27 prosent på børsen i Bangkok mandag.

Natt til lørdag ble det kjent at Dtac ikke var vinnende budgiver i auksjonen for 4G-lisenser i Thailand, der nykommeren Jasmine International vant den ene lisensen med et bud på 75,654 milliarder baht, mens konkurrenten True Corporation vant den andre lisensen med et bud på 76,298 milliarder baht.

- Sterk markedsposisjon

Telenor-konsernsjef Sigve Brekke opplyser i en pressemelding at de vil fortsette å investere i bedre mobiltjenester i Thailand. Han viser til at Dtac har en sterk markedsposisjon og er i stand til å utnytte selskapets eksisterende lisenser for å tilby konkurransedyktige 4G-tjenester i årene fremover.

Brekke sier videre at Telenor oppfordrer reguleringsmyndighetene i Thailand til å etablere et klart veikart for utnyttelse av spektrum, som inkluderer auksjonering av flere lisenser.

Telenor sluttet ned 0,83 prosent til 144,20 kroner pr aksje, omsatt for 286 millioner kroner.

Hydro-løft

Norsk Hydro var blant aksjene som steg markert mandag. Analytiker Morten Normann i Fondsfinans sier han ikke har sett noen spesielle drivere for kursutviklingen mandag.

- Aksjen har falt mye, og det har kommet en del positive nyheter den seneste tiden. Det er med på å danne en oppfatning om at aluminiumpriser på 1.400 dollar per tonn er noe vi mest sannsynlig ikke skal se på en stund igjen, sier Normann.

Fondsfinans-analytikeren viser til tidligere uttalelser fra kinesiske aktører om produksjonskutt, og uttalelser fra Hydro.

I 2016 venter Normann en høyere aluminiumpris, på et nivå rundt 1.600 dollar per tonn.

Norsk Hydro sluttet opp 2,5 prosent til 31,43 kroner per aksje, omsatt for 228 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,17 prosent til 591,14 poeng, omsatt for 3,038 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Tildelt kontrakter for 200 millioner

Får kontroll over 80 prosent av Hemnet

Oljeprisen faller videre: Seks faktorer bak nedturen

Se DNTV: Søstrene Fredriksen på julelunsj

Søstrene Fredriksen på julelunsj
Døtrene Kathrine og Cecilie hastet forbi fremmøtt presse, da de ankom farens tradisjonsrike julejunsj på Theatercaféen i Oslo.
00:26
Publisert: