Japanske børser øker tross svake BNP-tall mandag. I andre deler av Asia faller børsene.

Japans BNP falt 7,1 prosent annualisert i andre kvartal 2014, tilsvarende en nedgang på 1,8 prosent sekvensielt fra kvartalet før. Det viste tall som ble lagt frem mandag.

- BNP-tallene var svakere enn ventet, men innenfor hva folk har sett for seg, sier senioranalytiker Yoshihiko Tabei i Naito Securities til Bloomberg News.

- Oppgangen Japan venter på har ikke kommet. Det virker som fordelene med politikken til den japanske sentralbanken, som en svekket Yen, i stor grad er borte. Det virker som økonomien trenger mer støtte, sier sjeføkonom Richard Jerram i Bank of Singapore.

Alibaba kan hente 21,1 milliarder dollar

Softbank økte 2,4 prosent etter at tall viste at Alibaba, hvor det japanske mobilselskapet er medeier, kan få inn så mye som 21,1 milliarder dollar gjennom den planlagte børsnoteringen.

Rakuten falt 4,1 prosent etter at nettbutikkselskapet sa at de var i samtaler for å kjøpe det amerikanske selskapet Ebates Shopping.com.

Flere stengte børser

Nikkei 225 er opp 0,23 prosent til 15.705 og og Topix er opp 0,42 til 1299.

Børsene i Kina, Taiwan og Sør-Korea var stengt mandag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.