Oslo Børs åpner ned fredag, sammen med børsene ellers i Europa. En svak PMI fra Kina bidrar til å tynge stemningen.

Terminkontrakter på europeiske børser indikerer at børsene åpner ned mellom 0,1 og 0,5 prosent.

Etter det overraskende svake PMI-tallet fra Kina og gårsdagens svake andrekvartalsresultater fra store selskaper som Caterpillar, American Express og 3M, har markedene kommet i «risk off»-modus, skriver Noreda Markets.

Caixin/Markit foreløpig kinesisk PMI-industri falt til 48,2 poeng i juli, fra 49,4 måneden før. Det var ventet en indeks på 49,7, ifølge Bloomberg News.

«Forverringen er trolig en følge av svakere global etterspørsel, og peker isolert sett i retning av at momentum har blitt noe svakere i tredje kvartal», skriver DNB Markets.

Videre er Brent 1. posisjon, som er september-kontrakten, ned nær én dollar fra stengetid ved Oslo Børs torsdag.

På makrofronten kommer det i dag innkjøpsjefindekser (PMI) for Eurosonen for juli, samt foreløpig PMI-industri for juli og nyboligsalg for juni fra USA.

«Vi venter ingen store endringer i PMI for Eurosonen. Om noe venter vi at de kan øke marginalt», skriver Nordea Markets.

Ifølge Bloomberg News ventes PMI for industrien i Eurosonen å være uendret, mens PMI for tjeneste-sektoren ventes å falle med 0,2 poeng fra foregående måned.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,09 prosent til 644,99 poeng.

Les også:

Trekker seg fra medieselskap

Asia i dag: Pessimismen sprer seg i Kina

- Finanspolitikken i Europa har vært aldeles katastrofal

DNtv:

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.