De amerikanske børsene steg markert fredag, løftet av at Kinas rentekutt, samtidig som flere selskaper leverte sterke kvartalsrapporter.

Den brede S&P 500-indeksen, som kan ses på som en målestokk for utviklingen i det amerikanske aksjemarkedet, endte uken i pluss. Dette var fjerde uke på rad med oppgang.

I løpet av de fire ukene har indeksen steget over ti prosent og S&P 500 er nå i pluss igjen for året.

Merkevaregiganten Procter & Gamble steg i underkant av tre prosent etter at selskapet tidligere fredag rapporterte et høyere kvartalsresultat enn ventet.

I tillegg klatret Microsoft, Googles morselskap Alphabet og Amazon.com kraftig etter at alle de tre teknoligigantene rapportere tall som var bedre enn ventet etter børsslutt torsdag.

  • Microsoft steg 10,1 prosent
  • Alphabets a-aksjer endte opp 5,6 prosent
  • Amazon steg 6,2 prosent

Børsene i Europa og de amerikanske terminindeksene steg markert tidligere fredag etter at Kina varslet at de vil kutte landets ettårige renter med 0,25 prosentpoeng med effekt fra 24. oktober. I tillegg setter landet ned bankens reservekravrate.

Analysesjef Christian Gattiker i Julius Baer Group sier at det har kommet gode nyheter hver dag den seneste uken.

- Det har vært litt av en miks, med nyheter fra selskapssiden og fra sentralbankene. Det ser ut som det kommer nok en runde med pengepolitiske lettelser, sier han til Bloomberg News.

Indeksene klokken 15.55

 

Les også på DN.no:

Alphabet kjøper tilbake aksjer for 5.099.019.513,59 dollar  

Selger Blindleia-luksus for 40 millioner  

Undersøker flere motorer for juks

Se DNTV: Bli med på høstjakten under vann

Bli med på høstjakten under vann
Se fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster jage stortorsken i Fosnstraumen.
02:48
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.