Aksjekursene ble løftet av sterke ordretall for varige goder (durable goods) i USA og Schlumbergers bud på Cameron. Etter seks dager med nedgang var markedet posisjonert for en real opptur.

- Denne typen kortsiktig rally burde ikke komme som en stor overraskelse gitt den siste tidens svakhet, sa forvalter Chad Morganlander i Stifel, Nicolaus & Co til Bloomberg News.

Ifølge finansnettstedet er den siste tidens nedgang den bratteste på fire år.

Markedsuroen synes ikke å være fullstendig tilbakelagt og volatiliteten i markedet er fortsatt høy. Men etter å ha vært på rekordnivåer faller VIX-indeksen 14 prosent til 30,81 onsdag. Det er likevel godt over gjennomsnittet på 20.

Handelen i USA fulgte en dag der de europeiske børsene trakk litt i begge retninger.

Etter tirdagens 180-graders sving hvor markedet gikk fra opptur til nedgang rundt kvarteret før handelsdagens var over, slet investorene med å finne ut om bunnen var nådd. Etter drøye tre timer med handel viste indeksene igjen tegn til svakhet, og en oppgang på drøyt to prosent krympet til rundt 0,80 prosent.

Etter ytterligere to timer med handel var det igjen sprut på Wall Street og de tre nøkkleindeksene støtet mot en oppgang på to prosent. Når det var mindre enn halvtimen igjen lå nøkkelindeksen an til å avslutte dagen med en oppgang på nærmere fire prosent. Men selv med onsdagens oppgang er den brede S&P 500-indeksen ned 7,46 prosent den siste uken.

Renteutsikter

Markedet kan ha hentet noe støtte i at sentralbankmedlemmet William Dudley sa at det var mindre overbevisende argumenter for å heve rentene på septembermøtet. Han forklarte dette med den siste tidens markedsuro.

Les også: Sentralbankmedlem mindre overbevist om renteøkning

Før uroen hadde halvparten av analytikerne priset inn en renteheving på det kommende møte, nå er det én av fire som forventer en oppgang i renten, skriver Bloomberg News.

Den største nyheten på selskapsfronten var fra oljeserviceselskapet Schlumberger som har inngått avtale om å kjøpe konkurrenten Cameron International.

Kjøpet priser Cameron til 14,8 dollar og Schlumberger gir 66,36 dollar for hver Cameron-aksje. Sammenlignet med sluttkursen tirsdag er premien 56,3 prosent.

Cameron-aksjen steg 41,1 prosent til 59,93 dollar, mens Schlumberger falt 3,4 prosent til 70,08 dollar.

Onsdag var det også stor aktivitet i teknologiaksjene. Apple endte opp 5,7 prosent til 109,69. Google steg 7,7 prosent til 659,74 dollar, mens Netflix var opp 8,5 prosent til 110,13.

Trekker bud

Bioteknologiselskapet Monsanto trekker budet på ugressmiddelprodusenten Syngenta, opplyser selskapet. Opprinnelig var Montsanto villig til å gi rundt 46 milliarder dollar, eller drøyt 380 milliarder kroner, for Syngenta.

Monsanto skriver i en melding at selv om selskapet mener en fusjon ville ha skapt store verdier for begge selskaper og bønder, vil det ikke gå videre når Syngenta har kommunisert at budet fra Monsanto ikke møter deres finansielle forventninger. For en drøy uke siden reviderte Monsanto budet sitt, men det var altså ikke nok for Syngenta.

Monsanto opplyser at selskapet istedet vil fokusere på vekstmuligheter basert på egen kjernevirksomhet.

Monsanto-aksjen steg 8,6 prosent til 97,08 dollar etter at nyheten ble kjent.

Da handelen på Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:

 

 

 

Les også:

- Selv den modigste investor vil la seg skremme av Statoils finanser  

Baner vei for norske oppkjøp

Sjeføkonomer: Nå kan det bli nullrente i Norge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.