Det amerikanske aksjemarkedet falt hardt torsdag, tross positive nyheter fra arbeidsmarkedet.

Teknologibørsen Nasdaq ledet utviklingen med et fall på rundt tre prosent, den største svekkelsen på tre år, siden november 2011, ifølge Bloomberg. Spesielt biotek-aksjer tynget, der delindeksen var ned nær seks prosent.

Samtidig var internettindeksen kraftig ned, anført av blant annet Facebook og Netflix som begge falt rundt fem prosent.

- Markedet er svært lettskremt. Du ser et svært sterk elsk-og hat på daglig basis. I dag er det en sterk preferanse for billige aksjer. Dyrere vekstaksjer blir rammet veldig hardt, sier forvalter David Pavan i ClariVest Asset Management til Blooomberg.

Kinatall skremmer

Bekymring for veksthikke i Kina og dermed verdensøkonomien, tynger også utviklingen.

Ferske handelstall viser at Kinas handelsbalanse gikk med et underskudd på 7,71 milliarder dollar i mars, fra et overraskende underskudd på 23 milliarder dollar måneden før. Det var på forhånd ventet et overskudd på 1,8 milliarder dollar, ifølge TDN Finans.

Dermed tyder utviklingen på at årets første to måneder ikke bare var et blaff, slik optimistene hadde håpet.

Les også: Asia i dag: Handelssjokk for Kina

Eksporten falt med 6,6 prosent på årsbasis (-18,1), mot en ventet oppgang på 4,8 prosent, mens importen var ned 11,3 prosent (+10,1), mot en ventet oppgang på 3,9 prosent.

Laveste trygdesøkertall på syv år

Antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA var ned med 32.000 personer til 300.000 i forrige uke, mens 320.000 var ventet, ifølge TDN Finans.

Nivået er det laveste siden mai 2007, forut for finanskrisen.

- Vi beveger oss i riktig retning. Den underliggende trenden for søknader er en gradvis drift nedover. Ser man på hele søknadshistorien, kommer man ikke langt unna dette nivået, selv i en svært sunn økonomi, sier økonom Thomas Simons i Jeffries i New York til Bloomberg.

Nøkkelindeksene på Wall Street ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:


Les også:
Storbritannia holder renten uendret  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.