Oslo Børs stiger torsdag, etter oppgang i oljeprisen og positive tegn i førhandelen på europeiske børser.

Carnegie tror på positiv utvikling i oljeserviceaksjer som følge av oljeprisstigningen, og nevner blant andre TGS-Nopec, Petroleum Geo-Services, Subsea 7 og Seadrill.

Følg utviklingen i energiaksjene i DNs børs og markedssider.

Det er ventet fortsatt oppmerksomhet på Norwegian Air Shuttle, som har innstilt alle innenriksflyvninger Norge som følge av pilotstreiken. Natt til torsdag skal fagforeningen Parat ha vært i dialog med Norwegian-ledelsen, og Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud uttalte overfor media at han håper på en snarlig slutt på streiken.

Norwegian la for øvrig frem trafikktall for februar i dag. De viste at selskapet hadde en økning i passasjertrafikken (RPK) på 17 prosent i måneden sammenlignet med samme periode året før. Ellers var det moderat oppgang i stort sett alle tallene utenom yield, som kom inn på 0,38 kroner.

Norwegian-aksjen stiger 4,8 prosent til 226,90 kroner.

Det kan også bli noe oppmerksomhet rundt SAS i dag, som før børs la frem sin delårsrapport for første kvartal i regnskapsåret 2014/2015. Resultatet før skatt kom inn sterkere enn ventet på -836 millioner kroner, og selskapet ser potensial for å levere et positivt tall for hele regnskapsåret, eksklusive enkeltposter.

SAS-aksjen faller tre prosent til 16,30 kroner på svært moderat omsetning.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,67 prosent til 613,25 poeng.

Les mer:

- Yes, det var 50 millioner rett ut av vinduet

- Hur stort blir fallet?  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.