Oslo Børs stiger mandag uten de store nyhetene første handelsdag etter jul.

Hydrogen-selskapet NEL stiger 11,5 prosent, uten selskapsspesfikke hendelser.

Selskapet, som produserer hydrogenstasjoner fra Notodden, er tuftet på Norsk Hydros vanneelektorlyseteknologi for gjødselsproduksjon som går 90 år tilbake.

Siden 2011 har investor Øystein Stray Spetalen vært involvert i selskapet, og er nå blant de største aksjonærene. På eiersiden finner man også investor Jan Haudemanns Datum.

NEL inngikk tidligere i år en intensjonsavtale med Reitan-eide Uno-X om etablering av 20 hydrogenstasjoner i Norge, samt en ny hydrogenstasjon i Tyskland.

Les også: Har ståltro på hydrogen dnPlus

Siden avtalene ble meldt har aksjen gått kraftig.

NEL-styret har deretter benyttet momentet til å hente inn ny og nødvending egenkapital til selskapet, dog uten av Spetalen deltok i emisjonen.

- Vi ser kjempemuligheter. Hydrogen er helt overlegent og kan erstatte alt fossilt drivstoff. Det har alle fordelene, i tillegg til at det er utslippsfritt, sa Øystein Stray Spetalen da avtalene ble kjent i begynnelsen av desember.

NEL-aksjen stiger 12,4 prosent til 5,54 kroner. Det priser selskapet til omlag 3,6 milliarder kroner.

Sålangt i år er NEL opp over 330 prosent.

Det er lite på makrokalenderen mandag. Amerikanske boligpriser og konsumtilliten er unntaket.

Nordea Markets har blikket rettet mot onsdag og norske detaljhandelstall for november. Handelen var opp 0,9 prosent i oktober etter en svak september. Meglerhuset venter detaljhandelen i fjede kvartal å ligge over 0,4 prosent i tredje kvartal, i tråd med Norges Banks anslag for privat forbruk.

"Vi venter en ytterligere oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis i november. Selv om vi får rett er trenden fortsatt ikke spesielt sprek. Likevel, i forhold til rentesettingen og Norges Bank vil vi ikke karakterisere anslaget som svakt. Norges Bank har et relativt moderat anslag på privat forbruk", skriver Nordea i morgenrapporten.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,20 prosent til 606,4 poeng.

Les også:
Tar Statoil til lagmannsretten
Shell terminerer riggkontrakt på sokkelen
Dagens aviser på 1-2-3
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Audis viktigste modell
Du tror det ikke selv om du ser det. Audis viktigste modell A4 er helt ny.
Bli med når DNs biljournalist tester Audi A4.
02:11
Publisert: