Oslo Børs falt på nytt markert torsdag etter å ha åpnet opp over en prosent. Fasit for dagen er den svakeste sluttnoteringen på nesten et halvt år.

Hydro falt tilbake med markedet etter betydelig oppgang tidligere på dagen.

Credit Suisse nedjusterer kursmålet på Norsk Hydro-aksjen fra 34 til 30 kroner etter at London Metal Exchange (LME) nå står fritt til å implementere ny regler for lagrene.

«Ventetiden er over og LME står nå fritt til å implementere de foreslåtte lagerregelendringene. Siden forslagene ble fremsatt har store lagerhus faktisk allerede frivillig implementert de nye reglene og balanserer i det minste load in-load out-ratene, og denne prosessen vil trolig fortsette i mer enn et år inntil køene når 50 dager», skriver Credit Suisse.

Les mer:  Hydro løftes av konkurrent

Oljeprisfall

Oljeprisene fortsatte ned torsdag. Barclays nedjusterer sine anslag på brent-oljeprisen til 93 dollar fatet i fjerde kvartal 2014 og til 96 dollar fatet i 2015, fra tidligere henholdsvis 106 og 107 dollar fatet.

Barclays opprettholder imidlertid estimatet på differansen mellom Brent og WTI på åtte dollar i fjerde kvartal og syv dollar i 2015.

De ser en WTI-pris på 87 dollar i fjerde kvartal, ned fra tidligere 98 dollar.

For 2015 venter Barclays en WTI pris på 89 dollar fra tidligere 100 dollar fatet.

Nedjusteringen skyldes lavere etterspørsel, sterkere dollar og uventet økt produksjon fra Libya.

I kombinasjon med contango i markedet skjermer dette markedet fra forstyrrelser i forsyningen fra Libya, Irak og andre OPEC-land, fremgår det av oppdateringen.

«Trusselen fra ISIS og ekstremisme i Midtøsten og Nord-Afrika mot energiforsyningen er fortsatt formidabel. Dersom forsyningsforstyrrelser materialiseres vil vi se på estimatene våre. I mellomtiden venter vi tilbudsvar fra OPEC, selv om dette vil bli forsinket og Saudi-Arabia vil ikke bære det store kuttbehovet alene», heter det i oppdateringen.

Negative seismikk-tall

Petroleum Geo-Services' kursmål kuttes av SEB fra 46 til 41 kroner, samtidig som hold-anbefaling gjentas. SEB venter kutt i guidingen når selskapet legger frem resultatet for tredje kvartal.

SEB venter at PGS vil rapportere en ebitda på 204 millioner dollar i tredje kvartal, basert på en flåteutnyttelse på 83 prosent, og at guidingen for helåret kuttes som følge av lavere enn ventet multiklientsalg og mer konkurranseutsatt prising i fjerde kvartal.

Dette reflekteres i meglerhusets eps-estimater på PGS, som er redusert med 13 prosent til 65 cent i 2014 og med åtte prosent til 64 cent i 2015.

SEB-analytikerne fremhever for øvrig PGS' solide finansielle posisjon, med ingen gjeldsforfall før i 2018. Med 650 millioner dollar i tilgjengelig likviditet og en svært høy margin i forhold til lånebetingelsene, bør selskapet ikke har problemer med å møte sine finansielle forpliktelser selv om seismikkmarkedet skulle bli mye verre enn ventet.

Petroleum Geo-services falt 1,6 prosent til 36,68 kroner, omsatt for 128 millioner kroner.

Urolig verden

Den amerikanske sentralbanken er blitt mer bekymret for at svak utenlandsk vekst og en styrket dollar vil bremse amerikansk økonomi og holde inflasjonen nede, ifølge avisen.

WSJ mener sentralbanken derfor ser ut til å være på vei til en renteheving en gang i midten av 2015, som er senere enn det som tidligere er signalisert.

Les mer: Nå øker bekymringen for verdensøkonomien

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,35 prosent til 563,18 poeng, omsatt for 4,2 milliarder kroner.

 

Les også:

Nå øker bekymringen for verdensøkonomien

- Bekymring for svak etterspørsel

Ingen bud på omstridt villa  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.