Oslo Børs faller sammen med øverige børser i Europa onsdag.

Dagens kursfall kommer etter en volatil dag i det kinesiske aksjemarkedet, der indeksene sluttet opp etter å ha vært markert ned tidligere på dagen. Volatiliteten i Kina reflekterer blant annet bekymring om tilstanden i landets økonomi.

Statens pensjonsfond utland skriver i deres kvartalsrapport at den strukturelle oppbremsingen i Kina i hovedsak er drevet av en overgang bort fra den raske, kredittdrevne investeringsveksten.

«Situasjonen har forverret seg det siste halvåret, ettersom både kredittvekst og industriell aktivitet har falt raskere enn forventet», heter det.

Videre har pengepolitiske tiltak som rentekutt og kutt i bankenes reservekrav ennå til gode å vises i makrodata, selv om bedriftenes finansielle resultater viser begynnende tegn til stabilisering, skriver fondet.

Svak utvikling

J.P. Morgan skriver en oppdatering onsdag at netto nedrevidering av eps-estimatene på de fleste børsene i Europa i løpet av andre kvartal tegner for svak utvikling fremover.

Frankrike, Tyskland og Nederland slår følge med Sverige og Storbritannia med et akselererende tempo i eps-nedgraderinger, skriver meglerhuset. Det eneste landet som ser netto positive estimatrevideringer er Spania.

Kun fire sektorer har vist positive estimatrevideringer i Europa gjennom kvartalet. Disse er energi-, telekom-, material- og utilities-sektorene. Mens de negative revideringene har vært særlig kraftige innen teknologi, helse og industri.

«Mens vi er tilbøyelige til å tro at dette fallet kan være midlertidig, antyder historien at en situasjon med akselererende eps-nedgraderinger et ikke sunt bakteppe for aksjekurser», heter det fra J.P. Morgan.

Mener LNG har bunnet ut

Clarksons Platou Securities at de nå mener at LNG-shipping har bunnet ut, og at selv om ratene ventes å forbli lave ut året er meglerhuset nå overbevist om stigende trend fra utgangen av året mot mer normaliserte nivåer innen 2017-2018.

Meglerhuset viser til at LNG-produksjonskapasiteten er ventet å øke med 158 millioner tonn innen 2019, noe de mener lett vil absorbere flåteveksten fremover.

«Gitt den svake kursutviklingen for LNG-shippingaksjer tror vi tiden nå er inne for å kjøpe seg inn i sektoren», heter det.

Ellers skriver Nordea Markets i en oppdatering at både Dolphin Group og Polarcus, på meglerhusets estimater, ikke bare vil være i brudd med sine lånebetingelser innen seks måneder, men at de også vil gå tom for kontanter, med mindre de begynner å legge skip i kaldt opplag. Meglerhuset har salgsanbefaling på begge aksjene.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,90 prosent til 607,16 poeng, omsatt for 1,21 milliarder kroner.

Les også:

Børskommentar: «De kjøper en billett på første klasse til Chapter 11»

Les også:

«De kjøper en billett på første klasse til Chapter 11»  

Audi utfordrer Tesla  

Oljefondet åpner Tokyo-kontor i høst  

Se DNtv:

 

Om 8 år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler
Fallskjerm er standardutstyr.
02:03
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.