Oslo Børs snur ned etter en svakt positiv børsåpning tirsdag, der ingen av de tradisjonelle børslokomotivene utmerker seg.

Gode og dårlige nyheter fra Songa

Det Frederik Mohn-dominerte riggselskapet Songa Offshore melder å ha vedtatt en bot på én million kroner for brudd på taushets- og listeplikten i forbindelse med salget av riggen "Songa Eclipse" høsten 2012.

Selskapet informerte blant annet Mohn, som da eide 23 prosent av selskapet, mot over det doble i dag, om prosessen, uten at han hadde en nødvendig rolle. En intensjonsavtale ble første meldt markedet fire dager senere. Da Mohn i forkant hadde kjøpt seg opp i selskapet ble saken oversendt Økokrim, som siden henla forholdet.

Riggselskapet melder også om en operasjonall oppetid på 93-100 prosent i mars, mens inntjeningsgraden varierte fra 90 til 100 prosent.

Songa Offshore er opp 0,38 prosent til 2,62 kroner.

Biotek-ras

Farmasimyggen Biotec Pharmacon faller hardt etter å ha plassert 3,9 millioner nye aksjer til kurs 20 kroner, som gir et bruttoproveny på 78 millioner kroner.

Biotec-aksjen er ned rundt åtte prosent til 20,70 kroner.

Blant andre selskaper som beveger seg betydelig mer enn markedet finner vi mediekonsernet Schibsted og seismikkselskapet TGS, som begge stiger næ to prosent.

Japan holder kursen

Den japanske sentralbanken holdt pengepolitikken uendret da den avsluttet sitt rentemøte i dag tidlig. Det betyr at renten holdes nær null og at de månedlige verdipapirkjøpene opprettholdes slik at balansen øker med 600-700 milliarder yen på årlig basis, tilsvarende 15 prosent av verdiskapningen (BNP).

DNB Markets mener utviklingen, der to tredjedeler vil være japanske statsobligasjoner, er kraftig kost.

«Dette er kraftig kost for det japanske rentemarkedet, spesielt siden tilbudet av statsobligasjoner ikke på langt nær øker like raskt», skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Det er lite på makrokalenderen tirsdag, bortsett fra industriproduksjon i Storbritannia og et barometer for optimismen blant mindre bedrifter i USA.

Misfornøyd med Norges Bank

Sentralbanksjef Øystein Olsen holder i kveld norsk tid en tale på Columbia University i New York.

Seniorøkonom Erik Bruce i Nordea klager på at det ikke er kjent om talen blir offentliggjort eller ikke, ifølge morgenrapporten.

«Norges Bank publiserer stort sett bare figurer de bruker til foredrag og ikke selve foredrag. Dersom foredraget er en gjentagelse av siste pengepolitiske rapport er det greit. Da unngår vi unødvendige spekulasjoner og det sparer meg for arbeid.  Men går sentralbanken dypere inn i ting og for eksempel presenterer nye figurer som krever forklaring bør foredraget i sin helhet publiseres slik at flest mulig får tilgang til informasjonen», skriver Bruce.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,18 prosent til 552,33 poeng.

Les også:
Bot til Songa
Fed gir bankene mer tid
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.