Oslo Børs falt tilbake onsdag ettermiddag. Yara International var blant aksjene som tynget, mens Petroleum Geo-Services (PGS) steg kraftig etter positivt resultatvarsel.

Seismikkselskapet PGS venter å rapportere en omsetning på 220 millioner dollar i tredje kvartal, mens konsensus var rundt 180 millioner. EBITDA ventes til 110 millioner, mot konsensus på 74 millioner.

«Det som er mer viktig er at PGS' positive oppdatering bekrefter vårt syn om at vi har passert bunnen av sykelen for seismikksektoren», skriver analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Swedbank.

Han tror nå at PGS kan legge frem sitt første positive driftsresultat siden første kvartal 2015.

Analytikerne i SEB viser til at lavere multiklientinvesteringer vil øke den frie kontantstrømmen til PGS betydelig gitt selskapets finansielle status.

«Det løser ikke selskapets gjeldsproblemer, men gir betydelig rom til lånebetingelsen i første halvår 2017», skriver SEB.

PGS endte opp 16,6 prosent til 26,16 kroner, omsatt for 265 millioner kroner.

Gjødselselskapet Yara International falt 3,6 prosent til 266,00 kroner på børsen onsdag, omsatt for 278 millioner kroner.

Analytiker Eirik Melle i Danske Bank Markets nedgraderer sin anbefaling på Yara-aksjen til salg. Kursmålet nedjusteres samtidig til 245 kroner fra 310 kroner.

«Nåværende estimater krever betydelige nitratprisoppgang, men vi ser begrenset oppside-potensial da både korn -og gjødselmarkeder forblir svake med historisk lave priser», skriver meglerhuset onsdag.

Se, de kjøper

Tomra Systems kunngjorde onsdag at de kjøper det newzealandske selskapet Compac, sitt første oppkjøp på flere år.

Eivind Sars Veddeng i DNB Markets mener oppkjøpet er spennende, men at det er vanskelig å si noe om nåverdien av avtalen gitt usikkerheten størrelsen på earn-outen og fremtidig driftsresultat. Den totale prisen Tomra betaler for Compac kan variere fra 70 til 300 millioner newzealandske dollar, avhengig av driftsresultat til Compac de neste tre årene.

- Med den strukturen er det uansett begrenset fri kontantstrøm til Tomra de neste årene. Går det bra, blir det høy kontantstrøm, men også høy earn out. Går de dårlig, blir det lav earn-out og også lav kontantstrøm. Alt i alt er det et spennende oppkjøp, og Compac har mye bra teknologi, men vi tar ikke bølgen heller, sier Veddeng til TDN Finans.

Tomra-aksjen falt 0,5 prosent onsdag.

Norsk Hydro-aksjen endte opp 0,3 prosent til 35,31 kroner etter at aksjen sluttet ned 1,3 prosent tirsdag, tynget av kvartalsrapporten fra Alcoa.

Nordea Markets skriver i en oppdatering onsdag at de opprettholder sin forventning om at Hydro kan overraske på den positive siden når de slipper tall for tredje kvartal senere i oktober.

Alcoa, sluttet ned 11,4 prosent i USA tirsdag, la frem kvartalstall innenfor primærmetallvirksomheten som støtter Nordeas Hydro-estimater, vises det til.

Videre ser Alcoa fortsatt for seg at det for hele 2016 vil være et globalt underskudd av både aluminium og alumina, noe som er positivt for Hydro, skriver Nordea Markets, som har en kjøpsanbefaling på Hydro med kursmål 42 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,54 prosent til 635,09 poeng, omsatt for 3.011 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.