Flyselskapet Norwegian stiger på en negativ Oslo Børs mandag.

Det er foreløpig pause i forhandlingene med de norske pilotene som streiker for niende dag på rad, der 25.000 passasjerer er rammet mandag.

Igjen er det innenrikstrafikken som rammes hardest. Nesten alle norske og svenske innenriksflygninger blir innstilt, mens et begrenset antall innenriksflygninger i Danmark blir gjennomført. De fleste avganger mellom de skandinaviske hovedstedene er også kansellert. Noen få Europa-ruter innstilles, men ellers skal ruter mellom Skandinavia og USA, og Skandinavia og Thailand etter planen gå som normalt.

Det er ventet at samtalene blir gjenopptatt i løpet av dagen, men ingen tidspunkt er kommunisert.

Norwegian sendte pilotene et nytt tilbud etter at partene gikk fra hverandre søndag ettermiddag.

- Vi har tilbudt tettere tilknytning til moderselskapet. Vi gjør alt vi kan for å få slutt på denne streiken nå, sa kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik til NRK Dagsrevyen søndag kveld.

Den britiske storavisen The Sunday Times melder mandag at Norwegian antas å stå bak det nyopprettede selskapet Westforce Aviation.

Westforce Aviation søkte i januar til de sivile luftfartsmyndighetene i Storbritannia om lisens for å fly charter og rutetrafikk, skriver avisen, ifølge TDN Finans.

Norwegian-aksjen stiger omlag 1,8 prosent til 231,80 kroner. Aksjen har falt nær 20 prosent den siste måneden.

Nettleserselskapet Opera Software melder mandag om en emisjon på omkring 48 millioner kroner i forbindelse med det tidligere meldte oppkjøpet av Adcolony.

Opera-aksjen stiger 1,04 prosent til 58,30 kroner.

Den europeiske sentralbanken starter mandag sine varslede månedlige tilbakekjøp av statsobligasjoner for 60 milliarder euro.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,52 prosent til 615,08 poeng.

Les også: Norwegian antas å stå bak nytt flyselskap
Uenighet om gresk redningspakke skaper usikkerhet
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.