Sterkere råvarepriser bidro til å trekke Oslo Børs opp fredag. Undervannsrørlegger Subsea 7 fortsatte oppgangen etter kontraktstildeling.

Subsea 7 kunngjorde fredag ettermiddag at det er tildelt en kontrakt på over 750 millioner dollar, omlag 6,2 milliarder kroner, for arbeid i 2017 og 2018. Subsea 7-aksjen endte opp 3,6 prosent.

En talsperson fra selskapet sier til TDN Finans at de venter å komme med mer detaljer om ikke lang tid, men kan ikke tidfeste når konfidensialitetsklausulen blir opphevet.

Analytikere sier til TDN Finans fredag at den sparsomme kontraktmeldingen kom noe overraskende. To av tre tror imidlertid at kontrakten er knyttet til Mad Dog-feltet i Mexicogulfen.

- Vi mener vi har rimelig god kontroll på prosjekt i denne størrelsesorden, så dette var mystisk, sier analytiker Kim André Uggedal i Fearnley Securities til TDN Finans.

Han mener det er mest nærliggende at det dreier seg om BPs Mad Dog-utvikling.

- Men det er ikke tatt noen endelig investeringsbeslutning på det prosjektet, sier Uggedal. Han påpeker at det også er prosjekter i Nigeria og Mosambik som passer til beskrivelsen.

Analytiker Christopher Møllerløkken i Sparebank 1 Markets bekrefter overfor TDN Finans at han tror det dreier seg om Mad Dog.

«På nær sikt hadde vi ikke ventet noen store tildelinger fra de to prosjektene Subsea 7 nevnte under forrige kvartalspresentasjon. (…) Anadarko Petroleum har ikke fastsatt dato for endelig investeringsbeslutning for Mosambik, men informasjon gitt ved deres siste kvartalspresentasjon gjorde at vi antok tidligst i 2017. Det andre store prosjektet er fase to av Mad Dog. (…) BP har imidlertid sagt at man siktet seg inn på endelig investeringsbeslutning i slutten av 2016, skriver Møllerløkken i en oppdatering.

Meglerhuset hadde i utgangspunktet antatt at kontraktstildelinger ville følge etter endelig investeringsbeslutning.

Opera Software-aksjen sluttet ned 0,6 prosent fredag.

Budgiverne har per 19. mai mottatt aksept fra 72,7 prosent av aksjonærene. Fristen for å oppnå ønsket akseptgrad på 90 prosent er 24. mai, og fristen vil ikke forlenges etter dette, ifølge budgiverne.

- Vi tror fortsatt at budet vil nå ønsket akseptgrad, og at avtalen vil bli gjennomført, sier SEB-analytiker Fredrik Thoresen til TDN Finans.

Han mener det kan være ulike grunner til at enkelte aksjonærer ønsker å beholde fleksibilitet til nærmere kunngjort utløpstidspunkt.

- Myndighetsgodkjennelser kan fortsatt ta noe tid, hvilket igjen gjør at et eventuelt oppgjør potensielt først vil finne sted senere i sommer, sier Thoresen.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 1,75 prosent til 605,06 poeng, omsatt for 3,707 milliarder kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Tesla trosser rentefrykten

IMF foreslår å utsette Hellas' betalinger på lån

Måling: Republikanske velgere ber partiet støtte Trump

 

Se DNtv:
Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36 Min
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.