Det norske aksjemarkedet utvider fallet tirsdag, der blant annet telekjempen Telenor tynger utviklingen.

Telenor-aksjen svekker seg omkring én prosent etter å ha vært ned det dobbelte i morgentimene.  Aksjen er imidlertid fortsatt den mest omsatte aksjen på Oslo Børs.

Militær inngripen

Fallet skjer i kjølvannet av at thailandske myndigheter har innført unntakstilstand tirsdag etter måneder med politisk uro.

- Tiltaket er ikke et kupp, og folk bør ikke være bekymret, sa forsvarssjef Prayuth Chan-Ocha på lokalt fjernsyn tirsdag, ifølge TDN Finans.

Telenor er eksponert mot Thailand gjennom datterselskapet Dtac, som de eier med 65,5 prosent etter å ha kjøpt seg inn i år 2000. Dtac hadde per første kvartal 28,3 millioner abonnenter og rundt 4500 ansatte, og er notert både på børsen i Singapore og i Thailand.

Unntaktstilstanden er militærets mest direkte intervensjon i Thailands politikk siden 2006, da den daværende statsministeren Thaksin Shinawatra ble fjernet fra makten i et kupp.

Telenor-aksjen svekker seg 1,04 prosent til 142,10 kroner på Oslo Børs sålangt tirsdag.

Opera spretter opp

Mobilnettleserselskapet Opera Software rykker imidlertid til på lav omsetning.

Aksjen stiger nær fire prosent til 70,65 kroner, og henter dermed inn noe av siste ukes fall, som fortsatt er på -0,4 prosent. Aksjen har svekket seg omkring 15prosent sålangt i år.

Norsk BNP stiger som ventet

Aktiviteten i Norge holder seg, i det BNP-tallene for første kvartal viser en vekst på 0,5 prosent over foregående kvartal. Sterk konsumvekst står bak utviklingen, som er på linje med veksttakten fra andre halvår.

Les også:  Aktiviteten i Norge holder koken

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,44 prosent til 591,82 poeng hittil tirsdag.

Les også:
Asia i dag: Hæren innfører unntakstilstand i Thailand
Storebrand fusjonerer datterselskaper
Rekordbøter til sveitsisk storbank i USA (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.