Oslo Børs åpner noe ned torsdag, tynget av svak utvikling i oljeprisene siden stengetid i går. Det ventes fokus på kvartalsrapportene til Orkla og Entra.

Brent 1. posisjon noteres til 67,7 dollar pr fat, om lag 1,80 dollar lavere enn ved Oslo Børs' stengetid i går. I USA endte børsene moderat ned i går, mens Asia faller markert i dag. Europeiske indekseterminer er ned 0,3-0,4 prosent, mens de amerikanske er ned inntil 0,1 prosent.

Det er ventet fokus på selskapene som har lagt frem kvartalsrapporter i dag. Megleren fremholder Orkla og Entra.

DNB Markets skriver i en oppdatering at Orkla-tallene indikerer at aksjen får en positiv reaksjon ved åpning. Meglerhuset fremhever imidlertid sin holdanbefaling og kursmål på 63 kroner aksjen.

Credit Suisse ser Orkla-aksjen opp 1-2 prosent, mens Natixis venter en oppgang på rundt en prosent.

Av de litt mindre selskapene som har lagt frem kvartalstall i dag er Havfisk.

Sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets mener rapporten var «meget positiv», ifølge bransjenettstedet IntraFish.

«Førstekvartalstallene viser en betydelig økning i omsetning og ebitda, til tross for betydelig lavere kvoteutnyttelse i kvartalet. Det positive i dette er at de har unngått å fiske torsk i et kvartal som normalt har de laveste prisene i året, noe som betyr at det er mer torsk igjen til resten av 2015. Fangstverdi per dag er opp mer enn 20 prosent sammenlignet med i fjor, noe som reflekterer kostnadseffektiv drift», skriver Giskeødegård i en oppdatering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.