Oslo Børs steg tirsdag på linje med de største europeiske børsene. Nordic Semiconductor falt markert etter mandagens resultatvarsel.

Meglersjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets sier det er sammensatt bilde på Oslo Børs, preget av usikkerhet i Asia og fortsatt lave oljepriser.

- Følelsen er at man sitter og venter på rentebeslutningen fra Fed på torsdag, sier Aaserud.

Ikke god tradisjon

Nordic Semiconductor-aksjen falt 3,2 prosent etter resultatvarsel for tredje kvartal. Nordic ser en omsetning i tredje kvartal på 52-54 millioner dollar, mot ventet 65,7 millioner dollar, ifølge konsensusestimat fra SME Direkt oppdatert 14. juli.

Analytikere TDN Finans venter at konsensusestimatene vil komme betydelig ned etter meldingen. Arctic Securities og Fondsfinans gjentar kjøpsanbefaling, mens SEB gjentar salgsanbefaling på aksjen.

- Vi venter at konsensusestimatene for 2015 kommer ned med 25 prosent. Selskapet har ikke tradisjon for god visibilitet i ordreboken utover ett kvartal og vi er spørrende til at volumveksten for proprietær skal komme tilbake første kvartal 2016, sier analytiker Frederik Thoresen i SEB til TDN Finans.

Thoresen mener kunden Nordic Semiconductor viser til i varselet antakelig er en trådløs mus- og tastatur-produsent, og at dette da kan være Logitec eller Microsoft.

Nordic Semiconductor understreker under telefonkonferansen at effekten er det svakere salget er begrenset til denne ene kunden og proprietære produkter.

Nordic Semiconductor-aksjen faller 3,2 prosent til 40,57 kroner pr aksje, omsatt for 84 millioner kroner.

Disse steg

Ellers på selskapsfronten har Tomra meldt om en kontrakt i Litauen med ventet omsetning på syv millioner euro pr år når alle maskinene er installert i 2016.

Tomra steg 1,40 prosent til 72,50 kroner.

Yara har på sin side inngått en ikke-bindende intensjonsavtale med Praxair om å selge sin europeiske CO2-virksomhet.

Transaksjonen er forventet sluttført i løpet av første kvartal 2016, og vil gi en foreløpig beregnet gevinst etter skatt på 150 millioner euro, inkludert salget av Yara Praxair Holding, fremgår det.

Yara-aksjen steg 0,17 prosent til 344,60 kroner.

Seadrill-aksjen steg 7,1 prosent etter at det ble kjent at de har utøvet en rettighet til å kansellere kontrakten for byggingen av ultradypvannsenheten «West Mira».

Seadrill-aksjen ble omsatt for 239 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,66 prosent til 578,66 poeng, omsatt for 2,935 milliarder kroner.

Les også:

Frykt og handlingslammelse i Kina – inndrar 1350 mrd. kroner

- Mange er i overkant pessimistiske  

Se DNtv: Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80.000 kr stk.

 
Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80000 kr stk.
01:39
Publisert: