Oslo Børs falt tilbake og endte litt ned onsdag, tynget av lavere oljepriser.

Brent-oljeprisen ble handlet for 46,82 dollar per fat onsdag ettermiddag. Prisen lå på om lag 47,34 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Statistikk fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag kveld at råoljelagrene i USA økte med 6,3 millioner fat forrige uke. I en relatert rapport oppjusterer det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, anslaget for råoljeproduksjon i USA for 2015. Samtidig justeres ventet produksjon i 2016 noe ned.

«Årets produksjonsestimat ble noe oppjustert fordi oljeproduksjon i august, september og oktober viste seg å være noe høyere enn ventet. Dette argumenterer mot prisoppgang i år, men tyder på at vi vil se høyere priser neste år», skriver Commerzbank i en oppdatering.

Subsea-fall

Subsea 7 sluttet ned 2,4 prosent etter å ha åpnet opp om lag fem prosent.

Analytikerne er samstemte i at Subsea 7 hadde et godt tredje kvartal, men de er uenige i framtidsutsiktene for selskapet basert på ordrebok og selskapets noe vage guiding for 2016, ifølge oppdateringer fra Arctic Securities, DNB Markets, Carnegie, SEB, Handelsbanken Capital Markets og Fondsfinans onsdag.

Arctic Securities skriver, som de andre meglerhusene, at ebitda var markert bedre enn ventet, men meglerhuset legger til at ordreinngangen og selskapets kommentarer om fremtiden var klart negative. Særlig at selskapet venter betydelig lavere marginer i 2016 enn i 2015 er negativt.

Arctic viser til at ordreinngangen, justert for negative valutaeffekter på 400 millioner dollar, var 1,1 milliarder dollar, noe som tilsier et «massivt omsetningsfall i 2016 og 2017».

De samme poengene gjentas av DNB Markets, som sammen med Arctic-analytikerne, ventet at aksjen ville åpne opp fra start, men mener den vil falle tilbake utover dagen i tråd med at oppmerksomheten rettes mot svak ordrebok heller enn et sterkt enkeltkvartal.

«Vi er imponert over lønnsomheten så langt i år, men den er drevet av overskudd fra prosjekter som blir fullført, og svikt i erstatningen av ordrereserven ventes å resultere i betydelig omsetningserosjon i 2016 og 2017», skriver DNB Markets.

Både DNB Markets og Arctic Securities har salgsanbefalinger på Subsea 7-aksjen, med kursmål på henholdsvis 54 og 53 kroner.

Carnegie, Handelsbanken Capital Markets og Fondsfinans er på sin side positive til aksjen og gjentar kjøpsanbefaling.

Opp ni prosent

Blant de andre selskapene som har lagt frem resultater onsdag var Idex, som sluttet opp 9,4 prosent.

Arctic Securities fremhever at selskapet hadde kostnader på linje med forventingene, samtidig som at det viser fremgang i utviklingen av sine «i-glass»-sensorer og venter flere «design win» for sin Eagle-sensor.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Idex-aksjen med kursmål på 12,2 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,08 prosent til 623,52 poeng, omsatt for 2,910 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Klart for historisk raskt lovvedtak i Stortinget

- Jeg hadde råd og anbefalinger fra alle de som burde vite

Danmark varsler ny asylinnstramming

Se DNTV: Rosa diamant solgt for en kvart milliard

Rosa diamant solgt for en kvart milliard
Den 16,5 karat store diamanten er den største rosa varianten som er solgt på auksjon. Den ukjente kjøperen fra Hong Kong i Kina måtte ut med en pris som var noe høyere
01:18
Publisert: