Offshorerederiet Solstad Offshore har sammen med Aker utarbeidet en plan for å styrke selskapets balanse, blant annet ved at Aker blir en betydelig aksjonær i selskapet.

Rett opp

Kjell Inge Røkkes Aker vil gjennom en rettet emisjon på 250 millioner kroner bli en betydelig aksjonær i Solstad. Videre vil Aker ifølge børsmeldingen bidra med ytterligere 250 millioner kroner i form av et subordinert konvertibelt lån som kan konverteres i nye aksjer i selskapet.

Aksjen avsluttet opp fire prosent tirsdag, etter å ha steget betydelig mer tidligere på dagen.

Rederiet Dof har også meldt at det overordnet har kommet til enighet om hovedprinsipper i refinansieringsplan. Dof falt 59,7 prosent.

Kredittanalytiker Thomas Faeh i Carnegie mener at restruktureringsforslaget til Solstad Offshore har et mer positivt spinn en Dofs.

-For obligasjonseierne er forslaget fra Dof dårlig fordi bankene ikke tar noen del, det er ingen «haircut», bare en utsettelse. Det er mye nedside fordi bankene ikke vil kutte i gjeld, sier Faeh til TDN Finans, og legger til at man som obligasjonseier vil føle seg skvist ut.

Holdt kapitalmarkedsdag

Blant de ti mest omsatte selskapene tirsdag var det kun Norsk Hydro, Salmar og Bakkfrost som falt.

Både Aker-selskapene og Bakkafrost hadde kapitalmarkedsdag tirsdag.

På Akers kapitalmarkedsdag ble det blant annet meldt at Det norske oljeselskap vil ha en betydelig utbyttekapasitet etter 2020, mens analytiker Tore Tønseth i Sparebank1 Markets mener det ikke var noen store nyheter hos Bakkafrost.

Den færøyske lakseprodusenten Bakkafrost meldte tirsdag at det vil ha et investeringsprogram på 2,2 milliarder danske kroner for perioden 2016 til 2020. Til sammenlikning har selskapet tidligere kommunisert at investeringsprogrammet for 2016-2018 skal være på 1.070 millioner danske kroner.

Det var heller kke var noen overraskelser i materialet til Det norske oljeselskap, som steg 0,9 prosent, ifølge Swedbank.

Aker Solutions steg 9,3 prosent.

Les også:

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise  

Annonsører slår alarm dnPlus  (DN+)

Asia i dag: Nektet innreise – nå har han «spesielt vennskap» med Obama  

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.