Aker BP steg på en negativ Oslo Børs mandag, etter å ha lagt frem en utbyttepolitikk som var høyere enn det markedet ventet i dagens kvartalsrapport.

Oslo Børs falt tilbake mandag ettermiddag, tynget av en lavere oljepris.

Aker BP fikk et driftsresultat i tredje kvartal 2016 på 56 millioner dollar, mot ventet 50 millioner. Selskapet lanserte også et utbytte for kvartalet på 0,185 dollar pr aksje og sier at de vil betale minimum 250 millioner dollar i utbytte årlig.

- Forblir positive til Aker BP

Citi skriver at resultatene til Aker BP var bedre enn de hadde ventet på forhånd, og at gjelden på 2,4 milliarder kroner var lavere enn antatt.

«Vi forblir positive til Aker BP-aksjen, som tilbyr en kombinasjon av sterk vekst, en robust balanse og en attraktiv utbyttepolitikk», skriver meglerhuset.

Også DNB Markets trekker frem gjelden som lavere enn ventet, mens utbyttet som bedre enn ventet.

Swedbank mener utbyttepolitikken var svært positiv, guidingen for resten av året som ventet, mens tallene for kvartalet var solide.

«Vi venter å øke utbytteestimatene med 20-25 prosent, og vi ser trolig også muligheter for å kutte anslaget for driftskostnader i 2016 noe», skriver meglerhuset i en oppdatering mandag. De venter også at de kommer til å heve kursmålet for Aker BP-aksjen.

Aker BP-aksjen endte opp 2,0 prosent mandag til 132,60 kroner pr aksje, omsatt for 103 millioner kroner på Oslo Børs.

Oppgang i Opera Software-aksjen

Opera Software-aksjen steg 2,6 prosent til 58,25 kroner pr aksje på Oslo Børs etter at har mottatt godkjenning fra Cifus (Committee on Foreign Investment) i USA for transaksjonen med Golden Brick.

Cifus har konkludert med at det ikke er noen uløste bekymringer rundt USAs sikkerhet, og at transaksjonen kan gjennomføres.

Pareto Securities skriver i en oppdatering at de i kursmålet hadde priset inn en risiko for at Opera ikke fikk den godkjennelsen. Når godkjennelsen nå er på plass, løfter dermed meglerhuset kursmålet med seks kroner til 72 kroner.

Oppjusterte lakseprisestimater

Ellers oppjusterer DNB Markets sine lakseprisestimater for 2016 til 2018, men nedgraderer sektoren til hold fra kjøp, ifølge en oppdatering fra meglerhuset søndag.

DNB Markets oppjusterer lakseprisestimatene til 61,5 kroner pr kilo i 2016, 61 kroner pr kilo i 2017 og 56 kroner pr kilo i 2018. Meglerhuset beholder kjøpsanbefaling på Marine Harvest, Lerøy Seafood and Austevoll Seafood, men har hold på de øvrige oppdrettsselskapene.

Aukner oppjusterer kursmålet på Marine Harvest til 165 kroner, fra 160, Lerøy til 500 fra 470 og Salmar til 280 fra 260 kroner.

SEB gjenopptar dekningen på Lerøy Seafood-aksjen med kjøpsanbefaling og kursmål på 509 kroner

Sjømatindeksen sluttet ned 0,6 prosent mandag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,63 prosent til 638,20 poeng, omsatt for 3.448 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: