Oslo Børs åpner ned 0,25 prosent til 602,86 poeng fredag.

Oljeprisen ligger fortsatt på under 40 dollar fatet, etter at Opec torsdag meldte at produksjonen i november steg til et toppnivå for de seneste tre årene, idet økende volum fra Irak mer enn veide opp for en reduksjon fra Saudi-Arabia.

Transaksjoner med Repsol

Blant selskapsspesifikke nyheter fredag morgen har Statoil meldt at de gjør transaksjoner med Repsol for eiendeler i Norge, Storbritannia, USA og Brasil.

Statoil-aksjen er ned 0,32 prosent ved åpningstid på børsen fredag.

Vil starte shippingvirksomhet

Marine Harvest meldte at de skal bygge en fôrfabrikk i Skottland, og at de vurderer å utvide forretningsaktiviteten til servicefartøyer.

Selskapet viser til at et betydelig antall fartøyer opererer i tilknytning til Marine Harvest i dag, som for eksempel arbeidsbåter, brønnbåter, og fôrfartøyer.

Marine Harvest er opp 0,09 prosent fredag morgen.

Starter ikke opp nedstengt kapasitet

I tillegg meldes det om at 14 store kinesiske primæraluminiumprodusenter torsdag ble enige om ikke å starte opp igjen nedstengt kapasitet, og å være mer fleksible i produksjonen. Produsentene vil heller ikke starte opp igjen nylig ferdigstilt kapasitet på minst ett år.

Videre har Oslo Børs fredag meldt at fra 18. desember vil Schibsteds B-aksjer, Bakkafrost og Avance Gas gå inn i OBX-indeksen, mens Royal Caribbean Cruises, Fred. Olsen Energy og Aker Solutions går ut.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Gyldendal-sjef fikk ny jobb

FN: Verdensøkonomien snublet i 2015

Asia i dag: Kinas "Warren Buffett" savnet

Se DNTV: - For å si det sånn; vi starter med en middag i kveld

- For å si det sånn; vi starter med en middag i kveld
Styreleder i Gasellevinner Ståle Kyllingstad mener prisen gir en boost til bedriften.
01:57
Publisert: