DNO-aksjen falt 5,9 prosent onsdag og fortsetter ned i børsåpningen torsdag. Aksjen tynges av politisk uro etter at en gruppe islamister fra ISIS, som er en gruppe som også er aktiv i den syriske borgerkrigen, har tatt kontroll over Iraks nest største by Mosul, som ligger 150 kilometer sørøst for Tawke-feltet til DNO

-Det er ikke noe tvil om at det øker spenningen i området selv om urolighetene ikke er i Kurdistan. Det vil være naturlig at sentralmyndighetene nå mobiliserer alt de kan for å prøve å slå tilbake mot okkupantene av Mosul, så får vi ser hvor lett det blir, sa analytiker Kjetil Sørum i Handelsbanken Capital Markets til nyhetsbyrået TDN Finans onsdag.

Opprøreres erobring av Iraks nest største by fører til problemer for landet med å reparere hovedrørledningen for oljeeksport.

Kamper i Mosul i det nordlige Irak har ført til en stans i reparasjonsarbeidene på ledningen fra Kirkuk til den tyrkiske eksporthavnen Ceyhan, opplyser det statlige oljeselskapet North Oil. Aksjen fortsetter ned 3,2 prosent i børsåpningen torsdag.

Prisene på oljekontrakter stiger torsdag morgen for andre dag på rad. Analytikere sier at Brent-markedet reagerer på økende ustabilitet i Irak, som i senere tid er blitt sett på som en relativt trygg kilde til erstatning av bortfall av olje fra Libya. Brent 1. posisjon, som er julikontrakten, ligger på 110,32 dollar pr fat torsdag morgen, opp 37 cent fra forrige handledag.

Societe Generale høyner kursmålet i Norsk Hydro fra 36 til 39 kroner aksjen, ifølge TDN Finans. Aksjen stiger 0,8 prosent på børsen. Telenor drar ned telekom-sektoren med et fall på 0,9 prosent

Hovedindeksen faller 0,21 prosent til 617,55 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.