Hovedindeksen på Oslo Børs faller marginalt tilbake onsdag ettermiddag etter at en rekke selskaper la frem kvartalstall før børsåpning.

Oljeselskapet Statoil faller tilbake etter å ha levert en skuffende kvartalsrapport.

Selskapet fikk et justert driftsresultat på 16,7 milliarder kroner i perioden, mens 18,3 milliarder kroner var ventet, ifølge TDN Finans. Det er også ned fra 30,9 milliarder kroner i tredje kvartal 2014.

Aksjen faller 2,7 prosent til 134,30 kroner.

Telenor snur ned

Telekomselskapet Telenor er også blant aksjene som tynger på Oslo Børs. Selskapet la frem tall for driften som var bedre enn ventet, men tok samtidig store nedskrivninger som resulterte i et underskudd på 3,6 milliarder kroner etter skatt.

Aksjen faller 3,3 prosent til 164,50 kroner.

Telenor-aksjen tynges onsdag av kommentarer knyttet til at selskapet vil fortsette å investere fremover for å posisjonere seg mot den forventede mobildataveksten, skriver TDN Finans og viser til uttalelser fra analytikere.

Storebrand stiger kraftig

Livsforsikrings- og bankkonsernet Storebrand la frem et konsernresultat før skatt på 67 millioner kroner, betydelig svakere enn ventet. Analytiker Thomas Svendsen i Nordea Markets skriver i en oppdatering at det viktigste i rapporten var den sterke solvensmarginen målt etter de nye Solvens II-regelverket, ifølge TDN Finans.

Solvens II er et EU-regelverk som innføres fra nyttår som har som mål å gjøre forsikringsselskapene mer solide. Solvensmargin er en beregning av selskapets evne til å dekke sine forpliktelser gjennom bruk av løpende inntekter eller egenkapital.

Inkludert bruk av overgangsregler var Storebrands solvensmargin etter Solvens II-regelverket på 146 prosent i kvartalet, mot ventet 148 prosent.

Storebrand stiger 7,6 prosent til 29,47 kroner.

XXL-opptur

Sportsutstyrkjeden XXL stiger hele 9,6 prosent til 88,25 kroner etter at selskapet onsdag morgen meldte om et kvartalsresultat på 190 millioner kroner før skatt, mot ventet 157 millioner kroner.

Fred Olsen-fall

Riggselskapet Fred Olsen Energy faller 8,2 prosent til 37,27 kroner etter at selskapet meldte om et resultat på minus 22 millioner kroner, mot ventet 43 millioner kroner. Tirsdag ettermiddag meldte selskapet at Fred Olsen Energy at selskapet er blitt enig med Chevron om å droppe en riggkontrakt for et nybygg som er blitt kansellert.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,2 prosent til 614,82 poeng.

Les også:

- Sentralbankene kan trappe opp valutakrigen ytterligere  

Stor kronesvekkelse mot alle de store valutaene

Amerikansk investor vil bygge norske arbeidsplasser - men får ikke bli

Se DNtv: - Jussen er preget av flink pike-syndromet

Stort arbeidspress
- Jussen er preget av flink pike-syndromet.
01:14
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.