Pareto Securities er på gaten med sin anbefalte portefølje for oktober på ni aksjer. Ut ryker Fjordkraft Holding, Grieg Seafood, Hunter Group og Norsk Hydro. Inn kommer isteden Europris, Frontline og Bank Norwegian-eier Norwegian Finans Holding. For øvrig består porteføljen av Aker BP, Bonheur, Equinor, Flex lng, Lerøy Seafood og Yara.

Så langt i år har Paretos modellportefølje gitt en avkastning på 22,8 prosent, et hav bedre enn hovedindeksen som har gitt 10,9 prosent i samme periode. Det er altså all grunn til å følge med på endringene i Pareto-porteføljen.

Dersom man rangerer oppsidepotensialet på de ni aksjene, målt etter kursmål delt på dagens kurs, er det én aksje som utmerker seg. Det er det John Fredriksen-kontrollerte rederiet Flex lng der Pareto har et kursmål på 187 kroner. Det innebærer mer enn en dobling fra dagens markedskurs på rundt 87 kroner.

«Sentimentet forblir svakt selv om spotratene stiger. Mens nåværende svake priser for lng er negativt for fraktrater venter vi fortsatt at Flex lng vil sikre seg lange og mellomlange kontrakter. Med en rate på 80.000 dollar per dag vil selskapet generere en inntjening per aksje på 29 kroner når selskapet er fullt investert, og så mye som 16 kroner i 2020 med fortsatt mange skip som gjenstår å ta levering av», skriver Pareto, som mener den nåværende prisingen er altfor lav.

Med dagens kurs gir en EPS (fortjeneste per aksje) på 29 kroner en P/E på latterlig lave tre.

Pareto har helt rett i at sentimentet har vært svakt, aksjen er ned 30 prosent så langt i år. Det er problemet med sentiment, man risikerer å tape masse penger på å kjøpe aksjer som har falt lenge siden man aldri vet når kursfallet stopper. Samtidig er det jo nettopp slik upopulære aksjer man kan oppnå superavkastning på.

Nummer to på rangeringen over aksjer med størst oppside er Lerøy Seafood med en oppside på 52 prosent. Pareto mener rabatten på aksjen målt mot andre sjømataksjer er for stor. Aksjen er nå priset med en multippel på ni ganger inntjeningen per aksjer for 2020, mens samme tall for sektoren samlet er 12. Pareto venter at lakseprisen vil snu opp noe i oktober på grunn av kaldere vann og mindre slakting.

Nummer tre på listen er Aker BP med en oppside på 36 prosent. Pareto mener aksjen tilbyr en unik tilgang til vekst både i produksjon (Sverdrup) og utbytte. Meglerhuset tror Aker BP kommer til å dele ut 75 prosent av markedsverdien på nesten 90 milliarder kroner frem mot 2025. Utbytteyielden basert på dagens kurs vente så øke fra 8,1 prosent i 2019 til 12,4 prosent i 2023.

Men investorene bør ta med seg en advarsel. Pareto har også tidligere anbefalt aksjer med ekstrem oppside for så plutselig ta aksjen ut av porteføljen uten at noen tilsynelatende har endret seg i hverken prising eller oppside.

I september var vinnerne i Paretos portefølje Equinor med en oppgang på 11,1 prosent på grunn av tilbakekjøpsprogrammet og en tidligere produksjonsstart på Sverdrup-feltet. Norsk Hydro steg 11 prosent på grunn av en positiv kapitalmarkedsdag med økt kapitaldisiplin og økt avkastning på egenkapitalen, samt oppstarten på Alunorte. Aksjen ryker ut av porteføljen siden risk/reward har svekket seg i henhold til Pareto.

Hunter steg 10,5 prosent på styrket VLCC-marked og at rederiet nå har begynt å ta levering av skip. Aksjen har nå steget over 30 prosent de siste 45 dagene og ryker dermed ut av porteføljen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.