Pareto har brent seg kraftig på Storebrand-aksjen. Ved inngangen til januar mente Pareto at Storebrand var latterlig billig og tok aksjen inn i sin anbefalte portefølje. Problemet er at utover i januar ble aksjen dramatisk mye billigere. Nå har Pareto kastet Storebrand ut av porteføljen for februar.

Det er brannslukking på høyt nivå Pareto nå holder på med i meglerhusets modellportefølje. Storebrand-aksjen falt hele 20 prosent i januar og ødela mye av avkastningen for porteføljen som endte opp 0,67 prosent i januar. Hovedindeksen på Oslo Børs steg hele 3,5 prosent, så januar ble nok en svak måned for Pareto-porteføljen.

Da Storebrand ble tatt inn i Pareto-porteføljen ved inngangen til januar var melodien en annen.

«Storebrand falt ti prosent i forrige måned etter at den norske sentralbanken kuttet styringsrenten tidligere enn ventet. Aksjen var ned cirka 20 prosent i 2014 og handles nå til en attraktiv P/E for 2015 på 6,6. Selv om redusert rente kan ha økt bekymringen for selskapets kapitalposisjon, så bør dette kompenseres med overgangsordninger. Gitt den solide kapitalposisjonen tar vi Storebrand inn i modellporteføljen for januar på grunn av aksjens attraktive prising. Vårt kursmål på 44 kroner impliserer en oppside på nesten 50 prosent fra dagens kursnivå,» skrev Pareto ved inngangen til januar.

Nå handles Storebrand til rett over 23 kroner, og Pareto har åpenbart mistet troen på aksjen. Meglerhusets forklarer det kraftige kursfallet i januar med markedets bekymring for lavere renter i tiden fremover.

I dag faller Storebrand ytterligere, og februar starter dermed som januar sluttet for livselskapet.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.