Oslo Børs hentet seg noe inn mandag ettermiddag etter nedgang tidligere på dagen. Norsk Hydro, Borregaard og NEL var blant aksjene som steg, mens Statoil tynget børsen.

Strateg Erik Fosland i Nordea mener det er utfordrende å si hvor Oslo Børs skal denne uken.

- Mye av svaret får vi ikke før slutten av uken, når Opec møter i Wien. Det er nok en av de aller viktigste tingene for Oslo Børs' del, sier han.

Et spørsmål er om Opec endrer produksjonskvotene på 30 millioner fat per dag møtet, noe de fleste markedsaktørene ikke venter. Uoffisielle uttalelser fra folk i Opec peker også mot uendret politikk fra kartellet.

- Jeg tror mange håper det blir kutt, selv om konsensusforventingene ikke indikerer dette. Hvis mange som håper på kutt også har posisjonert seg for et mulig kutt, er det mulig vi kan få en negativ prisreaksjon hvis produksjonskvotene holdes uendret, sier Fosland.

Makrotall-uke

Foruten Opec-møtet på fredag, er det en uke med mange makrotall, særlig fra USA, med blant annet arbeidsmarkedsrapport og ISM-tall.

Borregaard annonserte mandag at de skal investere i en ny ligninfabrikk i USA sammen med Rayonier Advanced Materials.

Konsernsjef Per A. Sørlie i Borregaard sier til TDN Finans at denne fabrikken er en tryggere investering enn å bygge et fullskala BALI-anlegg fordi det baserer seg på kjent teknologi, investeringer blir lavere og kapasitet kommer raskere til markedet.

Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie mener avtalen er positiv og at dagens kursoppgang for aksjen er berettiget.

- Jeg tror dette er en positiv avtale. Det er en teknologi de kjenner, og det gir de volumer. Det gir Borregaard også tid til å utvikle BALI-prosjektet med den riktige partneren når den tid kommer, sier Rasch-Olsen til TDN Finans.

Borregaard endte opp 3,6 prosent til 58,0 kroner.

Les mer: Borregaard bygger fabrikk i USA

Tror Telenors vekst i Myanmar fortsetter

DNB Markets viser i en oppdatering mandag til at med resultatsesongen for første kvartal tilbakelagt har enkelte selskaper de neste ukene satt av tid til å gå nærmere virksomheten eller deler av virksomheten med investorene.

DNB trekker ellers frem at Telenor innleder runden med kapitalmarkedsarrangementer med en presentasjon av den norske virksomheten i London på tirsdag. Protector Forsikring følger opp med en kapitalmarkedsdag i Oslo på onsdag, mens Hexagon Composites presenterer seg i forbindelse med en større gasskonferanse i Paris på torsdag. I tillegg legger Norwegian Air Shuttle frem trafikktall for mai torsdag, mens SAS-trafikktall kommer fredag.

DNB Markets har kjøpsanbefalinger på Telenor, Hexagon og Norwegian med kursmål på henholdsvis 196, 30 og 400 kroner pr aksje.

Société Générale er også ute med en Telenor-oppdatering mandag, der meglerhuset gjentar sin salgsanbefaling på aksjen mens kursmålet nedjusteres til 140 kroner fra tidligere 145 kroner.

SocGen-analytikerne mener Telenors første kvartal var preget av sterk vekst. De skriver imidlertid at en nærmere gjennomgang viser at all vekst i første kvartal kom fra Telenors virksomhet i Norge, Myanmar og håndsett, mens den underliggende mobilveksten, utenom Norge og Myanmar, var nær null.

Telenors vekst i Myanmar vil fortsette, mens momentet for Telenor-konsernet ventes å svekkes fremover, anslår SocGen.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,08 prosent til 645,14 poeng, omsatt for 3,2 milliarder kroner.

Les også: Økt ordredekning for PGS

Flere børsnyheter: Dette er mandagens viktigste børsnyheter

Les også: Varsel om markert omslag

 

Les flere nyheter på DN.no:

Får stryk for husmaling

Asia i dag: Vil få kontroll på kinesisk gjeldsberg

- Tenk inntektssikring. Nå må drømmene dine komme i annen rekke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.