Tirsdag rettes fokuset i det norske valuta- og rentemarkedet mot boligpristallene for januar.

Administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge påpeker at januar normalt er en sterk måned for boligprisene.

– Normalt er januar en måned som preges av få boliger til salgs og dermed sterk prisvekst. Det blir spennende å se om dette blir tilfelle også i 2019, sier Dreyer i en kommentar.

Handelsbanken Capital Markets mener det er rom for vekst i boligprisene utover sesongjusteringer.

«Aktiviteten er høy, og en enkel beregning av tilbuds- og etterspørselsbalansen indikerer at prisveksten vil være litt på plussiden gjennom første kvartal, i sesongjusterte termer. Vi ser rom for at prisene kan stige noe utover normalen. For landet totalt steg OBOS-prisene med 2,2 prosent i januar, som er i tråd med en normal nominell oppgang for denne måneden», skriver meglerhuset.

DNB Markets tror ikke boligtallene vil kunne påvirke Norges Bank i forkant av den ventede renteøkningen i mars.

«Norges Bank har bekreftet sin forventning om renteøkning i mars, så hverken boligtallene på tirsdag eller BNP-tallene på fredag vil ha en vesentlig innvirkning på denne beslutningen, slik at markedsreaksjonene av datautgivelsene bør være begrenset», skriver Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.