Oppmerksomheten i rente- og valutamarkedet mandag rettet seg mot tall for detaljomsetningen og husholdningenes varekonsum i august fra Statistisk sentralbyrå. Tallene var på linje med Norges Banks prognoser, ifølge analytikere.

Detaljomsetningen viste nullvekst i august, etter en sterk oppgang på 0,8 prosent i juli. Husholdningenes varekonsum steg 0,3 prosent i august.

Til tross for nullvekst i detaljhandelen denne måneden, så viser den langsiktige trenden i indeksen nå en jevn stigning siden starten av 2019. Flere analytikere forventer at den positive utviklingen vil fortsette.

«Husholdningenes kjøpekraft vil i år fortsatt løftes av både lønnsvekst og solid jobbvekst og danne grunnlag for at den solide utviklingen i forbruket fortsetter», skriver DNB Markets i en oppdatering mandag.

Ellers i Europa kom det mandag positive arbeidsmarkedstall som viste at arbeidsledigheten i eurosonen nå er på 7,4 prosent i august, en nedgang fra 7,5 prosent i juli. På forhånd var det forventet en ledighet på 7,5 prosent, ifølge Reuters-konsensus. Arbeidsledigheten i eurosonen er nå på sitt laveste nivå siden mai 2008.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.