Oppmerksomheten i rente- og valutamarkedet tirsdag rettet seg mot norsk PMI-tall.

Tallene brukes som en indikator på aktiviteten i norsk industri, og kan påvirke valutakurser og renter. Indeksverdier over 50 uttrykker økt aktivitet eller vekst, mens verdier under 50 kan være et uttrykk for svekkelse i økonomien. På forhånd var det ventet at indeksen skulle komme inn på 53,5. Indeksen falt med hele 3,5 poeng til 50,4 poeng.

DNB Markets skrev i en oppdatering at indeksen støttet deres syn om at veksttoppen nå er bak oss og at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret fremover. Det er allikevel delte meninger blant økonomene om hvor tungt indeksen bør vektlegges for å konkludere på tilstanden i norsk industri.

«Vi legger ikke mye vekt på norske PMI-tall da tallene historisk har vært en svak indikator for utviklingen i industrien. Vi venter derfor heller på SSBs industriproduksjonstall som kommer i neste uke for «fasiten»», skriver analytikerne i Nordea Markets.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.