De amerikanske arbeidsmarkedstallene viste fredag at antall sysselsatte i USA steg med 136.000 i september, noe lavere enn en ventet økning på 148.000 sysselsatte.

Videre falt arbeidsledigheten til 3,5 prosent fra en ventet ledighetsrate på 3,7 prosent, mens lønnsveksten falt til 2,9 prosent, mot en forventning om en vekst på 3,2 prosent

Seniorøkonom Halfdan Grangård i Handelsbanken Capital Markets mener tallene var gode, og at det letter stemningen etter de svake ISM-tallene tidligere denne uken.

– Hovedtallet var litt svakere enn ventet, men med positive revideringer i tidligere måneder endte totalen noe i pluss. I tillegg er det positivt for aksjemarkedet at lønnsveksten kom inn noe lavere, som opprettholder marginen til bedriftene, i tillegg til at det gjør enklere for Federal Reserve å kutte renten, sier økonomen til TDN Direkt.

Grangård poengterer at arbeidsdeltagelsen var uforandret i september, noe som er godt nytt med tanke på fallet i arbeidsledigheten til 3,5 prosent. Videre sier økonomen at svakheten i industrien trolig ikke vil smitte over på arbeidstallene, da industrien tross alt er en liten del av arbeidsplassene i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.