Oppmerksomheten i rente- og valutamarkedet var onsdag rettet mot rentebeskjeden fra Fed onsdag kveld, samt tariffavklaringer. «Med rentemøte i USA onsdag, valg i Storbritannia torsdag og eventuelle tollsatsendringer fra den 15. denne måneden er risikolysten i markedene begrenset», skriver DNB Markets.

Aksjeindeksene og lange renter har derfor endret seg lite de siste døgnene.

Det er bredt ventet at Fed vil holde styringsrenten uendret, og oppmerksomheten vil rettes mot hva sentralbanksjef Powell har å si i talen sin etter rentebeskjeden. Ifølge Nordea Markets har ikke nøkkeltallene siden oktober endret utsiktene nevneverdig, og viser til at markedet priser inn nær null sannsynlighet for en renteendring.

«Vi tror at Powell ønsker å unngå en sterk reaksjon fra markedet. Det er også en viss spenning om det såkalte dot-plotet for fremtidige «planlagte» renteøkninger blir endret», skriver Nordea.

Ifølge Handelsbanken Capital Markets så viser markedsprisingen fortsatt forventninger om noe videre rentekutt hvor prisingen de siste ukene har pekt mot ett kutt neste år. «Men Fed må nok se tegn til at vekstutsiktene endres vesentlig, for at de også skal endre sin rentestrategi og enn så lenge er utgangspunktet at renten holdes i ro i tiden fremover», skriver meglerhuset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.