Utviklingen var for øvrig på linje med de store børsene i Europa, som heller ikke viste de store endringene.

-Markedet er marginalt i minus, det er lite som skjer og få triggere, sa en megler til TDN Finans litt etter lunsjtider.

Etter et veldig volatilt døgn, kom Brent-olje kommet tilbake over prisen den hadde da Oslo Børs stengte i går. Oljeprisene falt over to dollar tirsdag, på sterkere dollar og tegn til at tilbudet i Midtøsten fortsetter å være solid, til tross for forskjellige uroligheter i flere land i regionen.

Den seneste volatiliteten er i tråd med trenden man har sett den seneste tiden. Enkelte markedsaktører er usikre på hvor prisen egentlig bør ligge.

Konserndirektør Chris Blake i Vitol, som er verdens største fysiske oljetrader, erkjenner at han er usikker på hvor likevektsprisen i dagens marked befinner seg.

På en konferanse i London, sa han ifølge Bloomberg News at etterspørselen for raffinerte produkter har overrasket på oppsiden. Særlig bensinetterspørselen er robust. Dette kan føre til øke råoljeetterspørsel fremover, sier Blake.

Oppdrettsselskapet Salmar rapporterte onsdag et bedre enn ventet operasjonelt driftsresultat, til tross for at det var markert ned fra samme kvartal i fjor.

Analytiker Alexander Aukner i DNB Markets mener rapporten samlet sett var positiv, uten at den bød på banebrytende nyheter.

-Det var en god, men litt kjedelig rapport, uten så mye nytt. Lakseprisene er ned over fem kroner i første kvartal mot i fjor, så det var bare å vente driftsresultatet var noe lavere. Vi ser at fôrkostnadene var høye, men det kommer ned i andre halvår. Slakteguidingen var dessuten uendret, sier Aukner, som venter at estimatene kommer opp marginalt som følge av rapporten.

Salmar kunngjorde at de utvider satsingen på stor smolt. Aukner mener det er et naturlig svar på vanskelighetene med å vokse i Norge gitt det regulatoriske systemet og biologiske utfordringer.

Ved å sette ut større smolt, forkorter man tiden til laksen i havet. Slik kan oppdretterne utnytte den maksimalt tillatte biomassen (MTB) ved oppdrettsanleggene bedre og redusere faren for sykdom og lus.

-Det virker som om de fleste oppdretterne mener dette er veien å gå. Det fremstår som den mest fornuftige og minst kontroversielle måte å få økt volum fra laks i Norge, sier Aukner, som ellers synes Salmar takler utfordringene med biologien bra.

Salmar-aksjen steg 2,09 prosent til 122,0 kroner, omsatt for 27 millioner kroner.

BW LPG la også frem kvartalsrapport onsdag. Tallene var noe bedre enn ventet, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Pareto Securities mener rapporten ikke inneholdt noen overraskelser og beskriver den, samlet sett, som marginalt positiv.

Pareto-analytikerne fremhever at selskapet er mer positive til utsiktene i markedet, samt at tidscertepartidekningen for 2017 tilsier at en treårig kontrakt er signert med Petrobras.

Pareto får støtte av SEB, som i tillegg skriver at «selskapet er ganske eksplisitt på forventningene til en normalisering fra dagens eksepsjonelle rater etter 2016, og legger allerede grunnlaget for å trives i det markedet».

Pareto Securities gjentar kjøpsanbefaling med kursmål 90 kroner, mens SEB gjentar kjøpsanbefaling og kursmål 89 kroner.

DNB Markets gjentar på sin side salgsanbefaling på aksjen med kursmål 46 kroner etter at selskapet rapporterte et svakere spot-resultat og bedre på faste kontrakter enn deres forventning.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,01 prosent til 651,05 poeng, omsatt for 3,352 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.