John Fredriksen-kontrollerte Seadrill steg solid fra start - og holdt seg oppe - på ukens første handelsdag.

Analytiker Truls Olsen i Fearnley Securities sa at det ikke virker å være noe spesifikt bak Seadrill-oppgangen, og minner om at volatiliteten i både Seadrill og de andre riggaksjene er relativt høy om dagen.

- Gryende optimisme

Olsen fremhever at Oslo Børs generelt er i godt driv, og ikke minst oljeservicesektoren. Oljeserviceindeksen er opp 3,7 prosent, og alle aksjene på indeksen stiger.

Fearnley-analytikeren peker også på at en del av riggselskapene nå har lagt frem kvartalstall, som snitt har vært bedre enn ventet.

- Så er det jo en gryende optimisme om at ting etter hvert kan begynne å se bedre ut, at bunnen ikke blir så langvarig som mange har trodd, sa han.

Samtidig fremholder Olsen at energiaksjer den senere tiden har prestert under par og at det er noe inndekking av short-posisjoner som foregår.

Seadrill-aksjen steg 5,5 prosent til 104,20 kroner, omsatt for 364 millioner kroner, tredje mest på Oslo Børs.

«Nok en skuffelse»

Grieg Seafood la frem kvartalstallene for første kvartal mandag morgen, som viste at driftsresultatet før biomassejusteringer ble halvert til 70 millioner i første kvartal 2015, fra 143 millioner kroner i første kvartal 2014.

Nordea Markets omtaler rapporten som «nok en skuffelse» fra selskaper. Meglerhuset trekker frem økte kostnader i Norge, lave priser i USA og litt lavere slaktevolumer som hovedforklaringen¬ på det svake resultat.

Også SpareBank 1 Markets mener at Grieg Seafood leverer nok et svakt kvartal. Meglerhuset kutter kursmålet, men beholder kjøpsanbefalingen i Grieg Seafood etter dagens kvartalspresentasjon.

I en oppdatering skriver SpareBank 1 Markets at den underliggende oppsiden i Grieg Seafood er intakt til tross for et nytt svakt kvartal fra selskapet. De kutter kursmålet til 33 kroner fra tidligere 36 kroner, men beholder kjøpsanbefalingen.

«Til tross for et nytt svakt kvartal, beholder vi vår kjøpsanbefaling da vi mener de underliggende verdiene i Grieg Seafood er for høye til å bli ignorert. Det vil ta tid før resultatene blir bedre, men med en lav utnyttelse av kapasiteten i Finnmark, og en drift som gradvis bedres i Canada, så er det et høyt oppsidepotensial om en har en investeringshorisont på to til tre år», skriver meglerhuset ifølge IntraFish.

Grieg Seafood falt 3,3 prosent til 26,80 kroner.

Ellers oppjusterte JP Morgan sitt kursmål på Schibsted til 482 kroner fra tidligere 441 kroner og gjentok en nøytral-anbefaling. SEB høynet til 552 kroner fra tidligere 525 kroner og fastholdt sin kjøpsanbefaling.

Goldman Sachs nedjusterte imidlertid sitt kursmål på Schibsted til 782 kroner fra 803 kroner, ifølge en oppdatering datert 11. mai.

JP Morgan mener at Schibsted rapporterte solide tall for første kvartal, hvor underliggende ebitda var på linje med forventningen. Meglerhuset viser også til at Schibsted har lagt inn et betinget bud på den svenske eiendomsvertikalen Hemnet, som de mener et fornuftig oppkjøp.

SEB mener det potensielle kjøpet av Hemnet er et viktig steg for Schibsted mot en dominerende posisjon i bransjen i Sverige.

Schibsted-aksjen falt 0,1 prosent til 472,70 kroner, omsatt for 95 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,97 prosent på 654,32 poeng, omsatt for 3,9 milliarder kroner.

Les også:
- Markedet ser ut til å være i et nedsmeltningsmodus
Aker Solutions-ansatt terrorsiktet av PST
Dette overrasket økonomene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.