Hermanrud har lenge hatt god dreis på sin anbefalte shortportefølje som har gitt svært god avkastning. Kjøpsanbefalingene har dessverre hengt markant etter i avkastning, men også her begynner det å svinge nå.

Ved utgangen av mars måned var kjøpsporteføljen opp med 13,1 prosent, mens shortporteføljen var ned med 10,6 prosent.

Samme periode var hovedindeksen opp med syv prosent.

Mange av Hermanruds konkurrenter innen aksjestrategi henger langt etter. De siste tallene fra Pareto Securities, Nordea Markets og Arctic Fund Managment viser en avkastning som er godt under markedet generelt. DNB Markets er derimot over markedet med en avkastning på 8,7 prosent.

Blant Hermanruds virkelig gode anbefalinger de siste månedene har vært shortanbefalingen på Seadrill. Hermarnud har lenge vært negativ til riggaksjen som har falt fra 250 kroner i fjor sommer til rundt 80 kroner nå. Shorting av Seadrill har det siste året vært en av børsens største pengemaskiner.

Aksjen er fortsatt i meglerhusets shortportportefølje for april, og det er det flere årsaker til.

Swedbank minner om at antall rigger normalt korrigere ned 20 prosent når oppstrømselskapene trykker på bremsen. Motvinden i dypvannsegmentet følges nå opp av like rask nedtur i jackup. Ubalansene i dypvann ventes å øke i 2015. Seadrill-aksjen er ifølge Swedbank priset til over verdijustert egenkapital.

«Vi ser en nedside til rundt 50 kroner per aksje dersom vi antar en «ny normal» for gjenanskaffelseskost på nær 500 millioner dollar,» skriver Swedbank.

Det er ned nye 40 prosent fra dagens nivå.

«Vi ser flere potensielle nedsidescenarioer hvor Seadrill bryter lånebetingelsene i 2015 og 2016,» skriver Swedbank, som også peker på at fundingmarkedet (som MLP og usikret gjeld) nå er stengt.

Bare i mars falt Seadrill 12,9 prosent og var dermed den største bidragsyteren i Hermanruds shortportefølje. Men april har startet uheldig for porteføljen siden Seadrill har steget over 13 prosent.

Andre gode shortkandidater i mars var Akastor og TGS som falt henholdsvis 8,6 og 4,8 prosent.

Flyaksjen Norwegian var en bommert siden kursen steg 7,2 prosent. Aksjen ble derfor tatt ut av shortporteføljen ved inngangen til april. Det gjorde forøvrig også TGS.

Nye shortkandidater i april er DNO, Golden Ocean, Kongsberg Gruppen og RCCL. DNO-aksjen har ikke startet april helt etter Hermanruds smak siden aksjen er opp med 12 prosent så langt denne måneden.

På longsiden var den største bidragsyteren Rec Solar som steg 7,8 prosent. Mens Seadrill har vært Hermanruds mest lojale shortkandidater, har Rec Silicon vært det samme på longsiden. Men i aprilporteføljen har ikke Rec Silicon fått fornyet tillit.

Subsea 7 var også i kjøpsporteføljen i mars, men det var en tabbe. Aksjen falt 7,2 prosent og får ikke fornyet tillit i april.

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.