Oslo Børs var opp fredag ledet av blant annet riggselskapet Songa Offshore og teknologiselskapet Eltek, som begge steg godt over ti prosent.

Sikret finansiering

Frederik Mohn-kontrollerte Songa steg vesentlig fra start etter ble kjent at selskapet har sikret finansieringen for den tredje og fjerde av selskapets Cat D-rigger, og at hoveddelen av finansieringen var «betydelig overtegnet».

Songa-aksjen steg 12,0 prosent til 2,330 kroner per aksje, omsatt for 16 millioner kroner.

Eltek i spill

Eltek meldte også før børs at det vurderer strategiske muligheter for den fremtidige utviklingen av selskapet, inkludert salg, og at selskapet allerede har vært i kontakt med «enkelte parter» i forbindelse med prosessen.

«Vurderingen av de strategiske mulighetene er ment å ytterligere forbedre Elteks konkurranseposisjon og maksimere verdien for eierne», het det i meldingen.

Eltek-aksjen steg 12,64 prosent til 9,80 kroner per aksje, omsatt for 6,12 millioner kroner.

Gigantordre til Kongsberg

Nær like sterkt steg bilutstyrsprodusenten Kongsberg Automotive etter å ha landet en gigantkontrakt i Tyskland.

Selskapet skal produsere bilsetekomfortkomponenter for to tyske OEM-aktører til en verdi av 250 millioner euro over ni år.

- Denne tildelingen viser at Kongsberg Automotive er en markedsleder innen premium setekomfort. Vi er veldig fornøyde med å få tilliten til og få lov å arbeide med to av de beste bilprodusentene i verden, sier konserndirektør for bilinteriør i Kongsberg Automotive, Scott Paquette, i en kommentar.

Kongsberg Automotive var opp 8,40 prosent til 6,45 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,75 prosent til 585,43 poeng, omsatt for 4,7 milliarder kroner.

Les også:
Chevron kliner til
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.