Det var mange røde tall på Oslo Børs onsdag. Av de ti mest omsatte aksjene på børsen var det kun Norwegian, på åttende plass, som ikke mistet verdi gjennom handelsdagen.

DNB var blant de høyest omsatte aksjene som falt mest og endte ned 2,8 prosent til 138,20 kroner.

SEB nedgraderer sin anbefaling på DNB til hold fra kjøp fordi aksjekursen har gjort det betydelig bedre enn det norske aksjemarkedet og andre nordiske banker. Samtidig høyner de kursmålet til 150 kroner fra 138.

SEB venter at DNB vil rapportere et sterkt resultat for første kvartal på grunn av marking-to-market på basis-swapper.

Alle de tolv selskapene med høyest markedsverdi  på børsen sluttet ned. Så langt i år er hovedindeksen opp 12,15 prosent.

Aksjestrateg Erik Fosland i Nordea Markets viser til at børsen har steget mye den siste tiden.

- Det er normalt at markedet tar seg en liten pust i bakken, og det er nok det vi ser nå. Nå kommer det dessuten en del rapporter fra store norske selskaper, og det er litt nervøsitet i forkant av resultatsesongen. Spesielt er nok mange i markedet skeptiske til førstekvartalstallene til selskap innen olje og oljeservice, sier Fosland til TDN Finans.

Han viser samtidig til at selskapene på Oslo Børs som ikke er oljerelaterte har gått bra den siste tiden, og at markedet dermed ser en begrenset oppside for disse aksjene.

- Man lurer litt på hvor oppsiden skal komme fra på børsen. Man vet dessuten at november til mai historisk sett er den beste perioden med tanke på avkastning på Oslo Børs, så det er mulig noen er skeptiske nå som vi nærmer oss utgangen av denne perioden, sier han.

Nedgraderer Statoil

Statoil var også blant aksjene som falt onsdag og sluttet ned 1,0 prosent til 152,10 kroner. Danske Bank Markets nedgraderer Statoil til selg med kursmål på 142 kroner, nedjustert fra 145 kroner.

De mener Statoil-aksjen er dyr, noe de tror delvis skyldes forventninger om verdiskapende, fremtidig fusjons- og oppkjøpsaktivitet.

«De forventningene mener vi er overdrevne, og vi frykter at konsensus er for optimistisk med tanke på enhetskostnader», skriver meglerhuset.

Swedbank skriver i en oppdatering tirsdag at de mener Statoil-aksjen er «sensasjonelt» dyr. De beholder «redusér»-anbefaling og kursmål 150 kroner.

Swedbank anbefaler dessuten investorer å unngå Statoil på dagen de legger frem kvartalsresultatet ettersom aksjen historisk har falt i forbindelse med rapporteringen.

Fullført

Dolphin Group gjennomførte onsdag en rettet emisjon til kurs 2,05 kroner som del av en refinansieringsplan. Emisjonen var betydelig overtegnet.

DNB Markets mener at Dolphins foreslåtte refinansieringen bør skape pusterom for selskapet, men skriver at «med det svake første kvartalet tror vi utstedelsen av egenkapital er for liten». De hadde håpet på en større utstedelse.

Etter deres estimater vil selskapet dermed måtte gjøre noe med kapitalstrukturen igjen innen midten av 2017, fremgår det.

Analytikerne ser ingen tegn til forbedring i markedet og forventer «veldig utfordrende tider fremover for næringen», fremgår det.

DNB Markets kutter kursmålet til 2,3 kroner fra tre og opprettholder hold-anbefaling.

Dolphin Group steg 12,2 prosent onsdag, omsatt for 21 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,38 prosent til 646,01 poeng, omsatt for 3,7 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.