Oslo Børs endte opp torsdag. BW LPG var blant aksjene som steg mest etter kvartalsrapport, mens Statoil og oljerelatert sektor la en demper på markedet.

Morgan Stanley skriver i en strategioppdatering torsdag at flere sykliske sektorer nå handles til svært lave nivåer relativt til defensive aksjer. Vektingen mot defensive aksjer er nå den høyeste meglerhuset noen gang har sett.

Dette gjør det mulig å kjøpe seg inn på gunstige nivåer i flere sykliske aksjer. Flere toneangivende aksjer på Oslo Børs er sykliske og blant norske aksjer fremhever Morgan Stanley-analytikerne Norsk Hydro, Statoil og Seadrill.

Meglerhuset har overweight-anbefaling på de nevnte selskapene. De ser en oppside for Statoil-aksjen på om lag 15 prosent, mens oppsiden for Norsk Hydro og Seadrill er henholdsvis 15 og 92 prosent.

Statoil endte ned 1,61 prosent til 134,60 kroner torsdag, omsatt for 790 millioner kroner.

- Ikke berettiget kursreaksjon

Siden Rec Silicon la frem tredjekvartalstall har aksjen steget til rundt 1,83 kroner fra 1,50 dagen før de la frem tallene. Carnegie mener at kursreaksjonen ikke er berettiget.

Meglerhuset viser til at i den samme perioden har prisen på polysilisium fortsatt å falle og de argumentere for at Rec igjen begynner å se ut som en shortkandidat. De tror markedet priser inn en løsning på handelskonflikten i Kina og et oppsving i polysilisiumprisen.

Meglerhuset venter en ebitda fra Rec i 2016 på 28 millioner dollar, mens konsensus venter 70 millioner dollar. De har en holdanbefaling og kursmål på 1,5 kroner.

Rec Silicon endte opp 0,05 prosent torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,16 prosent til 628,15 poeng, omsatt for 3,851 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Brekke bekrefter feilaktig cv

Kapital: - Telenor-sjefen bløffet om høyskolegrad  

Se DNtv: Slik skal Huawei fjerne billig-stempelet

Slik skal Huawei fjerne billig-stemplet
Vi tester den første kinesiske premium-telefonen på markedet i Norge.
03:33
Publisert: