Statoil var blant aksjene som steg på en flat Oslo Børs onsdag.

Brent-frontkontrakten ble onsdag ettermiddag handlet til 66,03 dollar per fat, opp fra om lag rundt 65 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Tall fra det amerikanske energidepartementet, offentliggjort onsdag ettermiddag, viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 6,8 millioner fat til 470,6 millioner fat i uken frem til 5. juni. Til sammenligning var det ventet at lagrene ville være ned 1,3 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Statoil-aksjen endte opp 1,7 prosent til 146,30 kroner onsdag, omsatt for 637 millioner kroner.

Oppgraderer energisektoren

HSBC oppgraderer onsdag energisektoren globalt til «overweight» fra tidligere nøytral, og nedjusterer samtidig IT-sektoren til «underweight» fra nøytral.

Meglerhuset skriver at de fortsetter å se tegn til bedring i energisektoren, og viser til at sektoren hadde en god resultatsesong i første kvartal som ennå ikke er reflektert i konsensus.

- Vi tror det positive momentet vil fortsette i tråd med stabilisering i oljeprisen, skriver meglerhuset.

HSBC's oljeanalytikere venter at Brent vil stige til 70 dollar pr fat innen utgangen av året og videre til 90 dollar innen utgangen av 2017, fremgår det.

Nedgraderer IT-sektoren

IT-sektoren nedgraderes ettersom den har prestert bedre enn markedet ellers de seneste to årene og inntjeningen nå synes å avta.

I oppdateringen fra HSBC fremheves det også at den underliggende halvleder-sektoren i det brede IT-segmentet nedgraderes til «underweight» fra «overweight».

En faktor som bidrar til av nedgraderingen av IT-sektoren er at meglerhuset ser avtagende etterspørsel for smarttelefoner, fremgår det.

Oppgang i seismikk

Seismikkaksjene TGS og Polarcus stiger noe onsdag.

Polarcus har inngått en intensjonsavtale med TGS-Nopec for seks måneders 3D-seismikkskipkapasitet i 2016, øremerket flere forskjellige prosjekter.

Fondsfinans skriver i en oppdatering at kontrakten sikrer utnyttelse av 10 prosent av Polarcus' kapasitet for 2016, noe som er positivt for selskapet.

Meglerhuset mener samtidig at det er noe overraskende at TGS sikrer kapasitet for 2016 allerede nå.

Dette kan etter deres syn være to grunner til dette, hvor den første er at TGS, som ikke eier skip selv, kan ønske å ha flest mulige aktører å leie skip fra.

Den andre grunnen kan være at ratene for leie av skip i seismikkmarkedet har nådd bunnen og at selskapet ønsker å sikre mest mulig av behovet for 2016 til inneværende rater.

TGS-Nopec endte opp 0,35 prosent onsdag, mens Polarcus-aksjen var uendret.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,02 prosent til 643,68 poeng, omsatt for 3,7 milliarder kroner.

Les også:
- Dette har vi ikke sett på veldig lenge
Slik tror de norsk næringsliv ser ut om fem år
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.