Investorer som etter finanskrisen har valgt Storebrand-aksjen for å leve av utbyttet, har måtte klare seg på et magert kosthold. I 2008 kom det 1,2 kroner. Da stoppet utbyttestrømmen helt opp til 2011 da det ble utbetalt 1,1 kroner. Siden har utbyttestrømmen igjen tørket helt opp. Det gir et gjennomsnittlig utbytte på 30 øre per år, eller en direkteavkastning på under en prosent gitt dagens kurs. For investorer som kom inn i aksjen på høsten 2008 er det da også den eneste avkastningen de har fått. Aksjen har svingt mye etter finanskrisen, men kursen har svingt rundt dagens nivå på 30 kroner.  

Men i år har det skjedd ting i Storebrand-aksjen som har steget ti prosent på Oslo Børs. Skal man plukke ut en enkeltårsak må det være utsiktene til økte langrenter i takt med at den amerikanske sentralbanken i september trolig kommer med sin første økning i styringsrenten siden finanskrisen.

Nå hiver Swedbank seg på trenden og inkluderer Storebrand-aksjen i sin anbefalte ukeportefølje. Meglerhuset peker på at obligasjonsrentene har steget siden første kvartal og at selskapet i 2018 vil ha en betydelig overskuddskapital i forhold til Solvens II-kravene.    

«Vi venter at selskapet vil begynne å betale utbytte/distribuere overskuddskapital fra 2018. Resultatbidraget fra garanterte produkter vil være ned mot 20% av total inntjening fra 2015 og ikke-garanterte produkter vil da gi en EPS på rundt NOK 3. Vi venter at investorene vil benytte en høyere multippel på denne virksomheten. Dersom man bruker en 12-15X multippel og ingen verdi på den garanterte virksomheten vil de gi en verdi på NOK 36-45. Dersom obligasjonsrentene holder seg på dagens nivå eller stiger mer, kommer utbytte scenarioet nærmere, noe som skulle gi en reprising av Storebrand,» skriver Swedbank.

Også Pareto er svært positiv til Storebrand-aksjen på grunn av utsiktene til økte langrenter. Storebrand-aksjen er meglerhusets førstevalg blant nordiske finansaksjer.

«Med økende renter og tillit til Storebrands evne til å oppfylle kapitalkravene i Solvens II skifter markedets oppmerksomhet til aksjens attraktive verdsettelse med en P/E på 6,8 basert på estimert inntjeningen i 2016. Vi vil hevde at selskapet har mange opsjoner både på kapitalsiden og strukturelt, og som gir plenty med oppside,» skriver Pareto

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.