Oslo Børs stiger sterkt onsdag, der børslokomotivene trakk lasset anført av Storebrand.

Storebrand rapporterte betydelige bedre resultater enn ventet, og steg 10,3 prosent. Analytikere trekker frem selskapets solvenskapitalbygging som spesielt positivt.

Selskapets konsernresultat før amortisering var på over en halv milliard kroner, mens 318 millioner kroner var ventet, ifølge TDN Finans. Resultatet er imidlertid ned fra 605 millioner kroner i samme periode ifjor.

Nettoresultatet ble 311 millioner kroner i kvartalet 246, mot ventet 160 millioner. På samme tid i fjor var nettoresultatet 246 millioner kroner.

- Jeg er fornøyd med at vi leverer et solid resultat i et turbulent marked, preget av fallende renter og nedgang i aksjemarkedet, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand onsdag.

DNB Markets venter at Storebrand vil fortsette å overraske positivt fremover ved å implementere flere solvenseffektivitetstiltak enn det markedet venter.

Også Pareto Securities og Handelsbanken Capital viser til at Storebrand rapporterte et høyere enn ventet kvartalsresultat samtidig som solvensmarginen utviklet seg bedre enn ventet.

Oljesmell

Statoil ledet også an i oppgangen etter å ha beroliget markedet med resultater på linje med forventningene i første kvartal.

Resultatet var imidlertid kraftig ned fra samme periode i fjor, en refleksjon av at nordsjøoljeprisen er 20 dollar lavere per fat i snitt (33,9).

- Resultatet er sterkt preget av de lave olje- og gassprisene, sier Statoil-sjef Eldar Sætre under dagens kvartalpresentasjon.

Statoil endte opp 6,1 prosent til 144,80 kroner, omsatt for 1.158 millioner kroner.

Pareto Securities og Citi var positive til Statoils rapport, hvor det justerte resultater var noe bedre enn konsensusestimatene.

Citi-analytikerne viser til at Statoil-aksjen har utviklet seg sterkt siden begynnelsen av året, støttet av høyere oljepriser, men også som følge av investorene setter pris på Statoils sterke balanse sammenlignet med sammenlignbare selskaper.

I tillegg trekker Citi frem Statoils evne til å motvirke lavere råvarepriser ved en kombinasjon av vekst, kostnadskutt og bedre kapitalallokering.

En annen aksje som steg etter at selskapet la frem tall var XXL. Selskapet hadde sterk vekst på topplinjen, men inntjeningen var litt svakere enn ventet.

XXL endte opp 3,2 prosent til 97,50 kroner.

- Alles øyne på Fed

Den amerikanske sentralbanken (Fed) avslutter sitt todagers markeds- og rentemøte (FOMC) onsdag.

«Ingen over, ingen ved siden. I dag er alles øyne rettet mot Fed. Selv om et par av medlemmene i FOMC mente at en renteøkning allerede i mars ville vært riktig, er det null sjanse for at Fed øker renten i dag. Yellen & co har for vane å varsle i god tid dersom de har tenkt til å foreta seg noe», skriver Nordea Markets i morgenrapporten.

Rentebeskjeden offentliggjøres som pressemelding klokken 20.00 norsk tid. DN dekker saken.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 1,92 prosent til 606,32 poeng, omsatt for 4,617 milliarder kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les flere resultatsaker på DN.no:

Statoil-sjefen:  - Dette er vi selvfølgelig ikke tilfreds med

Resultathalvering for Hydro

Sterk vekst for XXL

Se DNtv:

Investorer begynner å kjøpe oljeservice-aksjer og oljeprisen ser ut til å ha stabilisert seg
Men oljeselskapene fortsetter å kutte for fullt. Det er ingen som tror man kan lene seg tilbake og hvile på laurbærene og la oljeprisen gjøre jobben, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
02:20
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.